ENQUÊTE. Het Nieuwsblad gaat op zoek naar dé sportieve fietser. Wie bent u? Wat doet u graag? En wat wilt u?

ENQUÊTE. Het Nieuwsblad gaat op zoek naar dé sportieve fietser. Wie bent u? Wat doet u graag? En wat wilt u?

De sportieve fietser in Vlaanderen: Wij gaan met u op zoek naar zijn of haar profiel.

Het Nieuwsblad wil zeer graag weten wie de sportieve fietser precies is. Samen met de KU Leuven, de wielerfederatie Cycling Vlaanderen, en onder regie van het NextGen Sports, start uw krant daarom een groot onderzoek. Daarmee willen we uiteindelijk in kaart brengen wie nu precies de wielertoerist is die regelmatig op zijn racefiets, gravelfiets of mountainbike op pad gaat.

Om onmiddellijk over te gaan naar de enquête: klik hier.

Volgens Vlaanderen Fietsland werd in de lente en zomer vorig jaar in Vlaanderen 40% meer gefietst. De Vlaamse kust bleek de populairste fietsregio, Antwerpen is de populairste fietsprovincie en Leuven mag gerust de fietshoofdstad van Vlaanderen genoemd worden. In 2021 zal die trend meer dan waarschijnlijk voortgezet worden, zeker als corona ons parten blijft spelen. Fietstochten in eigen land zullen naar verwachting hot blijven. Bovendien is Vlaanderen in september gastregio voor het wereldkampioenschap wielrennen.

Onschatbare waarde

Redenen genoeg voor Het Nieuwsblad om samen met de andere partners u beter te leren kennen. We vernemen graag hoeveel u fietst, waar u fietst, met welk materiaal u fietst, welke dranken u gebruikt, waar en hoe u fietsvakanties plant, of u al dan niet fan bent van indoorfietsen, welke fietslectuur u doorneemt, enz.

ENQUÊTE. Het Nieuwsblad gaat op zoek naar dé sportieve fietser. Wie bent u? Wat doet u graag? En wat wilt u?
Foto: BELGAIMAGE

De resultaten zijn van onschatbare waarde. Samen met de KU Leuven, Cycling Vlaanderen en het bureau NextGen Sports heeft Het Nieuwsblad de ambitie om met dit document een profiel te bekomen van de sportieve fietser, materiaal dat ook voor een beter fiets- en sportbeleid in Vlaanderen bijzonder interessant is.

Tien minuutjes, voucher van € 50

De enquête bestaat uit zes korte secties en neemt ongeveer tien minuten tijd in beslag. Als blijk van waardering voor het delen van zijn of haar tijd en informatie, ontvangt iedere deelnemer na voltooiing van de vragenlijst een voucher van 50 euro en maakt hij ofzij tevens kans om tal van andere prijzen en kortingsbonnen te winnen. De enquête eindigt om middernacht op zondag 28 februari 2021. U kunt de enquête hier terugvinden.

Corrigeer