Google breidt mogelijkheden assistent uit in België

Google breidt mogelijkheden assistent uit in België

Foto: Shutterstock

De Google Assistent kan voortaan ook in België via één bevel of op een bepaald moment een hele reeks handelingen uitvoeren. Dat meldt de technologiegigant in een persbericht. De optie “Routines” wordt de komende weken uitgerold voor Belgische gebruikers.

Met één commando wordt het mogelijk om via de spraakassistent bijvoorbeeld een geconnecteerd koffiezetaparaat, de radio en de vaatwas op te starten. Een aantal “routines” zijn voorgeprogrammeerd. Zo leest de Assistent bij het commando ‘Hey Google, goedemorgen’ de weersvoorspelling, de laatste nieuwsberichten en de items die op de agenda staan en herinneringen voor.

De routines kunnen aangepast worden, maar gebruikers kunnen er ook zelf samenstellen. Zo kunnen ze volgens Google bijvoorbeeld elke dag bij het telewerken om 17.30 uur de lichten laten dimmen en partymuziek laten spelen om het einde van de werkdag, of ‘s vrijdags de werkweek, in te luiden.

De spraakassistent van Google raakte in de zomer van 2019 in opspraak, toen aan het licht kwam dat het bedrijf - net als andere technologiegiganten - bepaalde geluidsopnames door medewerkers liet beluisteren en beoordelen om de dienst te verbeteren. Enkele geluidsopnames werden gelekt in de media en bleken soms zeer gevoelige informatie te bevatten. Vorig jaar kondigde Google dan aan dat het voortaan eerst toestemming zal vragen vooraleer geluidsopnames te beluisteren.

Corrigeer

MEER NIEUWS