Sporthallen worden massaal ingezet als vaccinatiecentra: zaalsporten vrezen nu al derde rampseizoen

Sporthallen worden massaal ingezet als vaccinatiecentra: zaalsporten vrezen nu al derde rampseizoen

Foto: smb

De amateurclubs uit het volleybal, basketbal, zaalvoetbal en handbal vrezen nu al dat de coronacatastrofe ook hun volgende seizoen in gevaar brengt. Dat veel sporthallen de komende maanden als vaccinatiecentra dienen, zal een normale opstart van de nieuwe jaargang begin augustus bemoeilijken.

Het vorige seizoen eindigde abrupt in maart, de huidige jaargang ging helemaal de dieperik in en ook het gewone verloop van de volgende campagne is nu dus bedreigd. Een honderdtal clubs uit het basketbal, volleybal, zaalvoetbal en handbal heeft zijn thuisbasis in een van de 24 sporthallen die door de Vlaamse of gemeentelijke overheid zijn aangeduid als vaccinatiecentrum. Minstens tot juni zullen deze sites gebruikt worden om de bevolking te behandelen, maar gezien de trage opstart in België, zal die inentingscampagne allicht tot ver voorbij de zomer duren.

Aangezien de meeste zaalclubs begin augustus hun voorbereiding aanvatten en een maand later met de competitie beginnen, komt dat schema in het gedrang. De competitiestart opschuiven naar november of december brengt dan weer andere problemen mee en is niet meteen een optie.

De keuze voor de sporthallen leidt tot een veelgehoorde klacht bij de indoordisciplines: “De overheid wil in het kader van de pandemie wel zo veel mogelijk mensen laten sporten en bewegen, maar verhindert tegelijkertijd de mogelijkheden om dat te doen.” Het volleybal telt door de aanslepende moeilijkheden rond de pandemie ondertussen al zo’n 1.000 leden minder dan een jaar geleden.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN