Hij dacht zijn vriendin te verrassen door het vliegtuig naar Parijs te nemen, maar zij had al een ander plan

Hij dacht zijn vriendin te verrassen door het vliegtuig naar Parijs te nemen, maar zij had al een ander plan

Foto: Shutterstock

Het lijkt wel een verhaal uit een film: hij vliegt naar haar toe en tegelijkertijd zit zij in een vliegtuig om hem te gaan bezoeken. Maar voor Finlay en Salma is dit niet zomaar een romantisch verhaal, het is hun verhaal dat intussen viraal is gegaan op Twitter.

Even terugspoelen naar 2017. Toen besloot Finlay MacAfee, toen een 23-jarige student die aan de universiteit van het Schotse Edinburgh studeerde, een vliegtuigticket te boeken om zijn geliefde terug te zien. Hij vertelde aan zijn kamergenoot dat hij naar Parijs ging om zijn vriendin Salma Saade te verrassen. Een groot romantisch gebaar.

Ondertussen was de 21-jarige Salma zelf op een vliegtuig gesprongen in Beiroet richting Edinburgh, om haar vriend te verrassen. Er was een tussenstop gepland in Parijs. MacAfee wilde haar daar verrassen op de luchthaven van Charles De Gaulle.

In theorie kon er niets mislopen. Er waren niet veel vluchten tussen Beiroet en Parijs en Finlay was zeker van de vlucht waarop zijn geliefde zat. Wat hij niet wist, was dat net nadat hij aan boord was gegaan van het vliegtuig richting Parijs, zijn geliefde al in de Schotse hoofdstad was geland. Ze had een eerdere vlucht genomen met hetzelfde doel: haar partner verrassen en een dag eerder herenigd zijn.

Ze hadden geen idee dat ze tegelijkertijd in de luchthaven van Edinburgh waren. Sterker nog, de luchthaven is zo klein dat ze elkaar tegen het lijf hadden kunnen lopen. En als Salma hem een berichtje had gestuurd bij het landen, dan was hij niet op het vliegtuig gestapt. “Het is echt gek als je erover nadenkt. Waarschijnlijk zijn we echt letterlijk langs elkaar gelopen op de luchthaven”, vertelt McAfee aan CNN.

Vreugde brengen

Gelukkig bestaat er zoiets als een sms. Want toen Salma naar Finlays beste vriend stuurde om te weten waar die in godsnaam was, vertelde hij haar dat Finlay op het vliegtuig zat om haar te verrassen. “Ik dacht echt dat hij me voor de gek hield”, vertelt ze. Ze sms’te meteen naar Finlay om te laten weten waar ze was. Gelukkig konden ze er beiden mee lachen en zijn ze vandaag nog steeds samen.

Het koppel woont vandaag in Londen en moet, zoals iedereen, door de coronapandemie thuis blijven. Maar op 12 januari van dit jaar kreeg Salma een herinnering via Facebook over die reis. Ze hadden er namelijk allebei iets over gepost op Facebook. Ze besloot het te tweeten (zie onderaan) en kreeg daar ontzettend veel reacties op. “Ik tweet meestal enkel over de politiek. Maar ik dacht: als ik eens iets persoonlijks post, dan kan ik anderen misschien wat vreugde brengen”, zegt ze.

De tweet heeft intussen al meer dan 1 miljoen likes, werd al meer dan 150.000 keer geretweet en het verhaal is intussen viraal gegaan. “De reacties zijn verrassend mooi. Maar het is wel raar om te zien hoeveel mensen gereageerd hebben”, klinkt het. Het koppel krijgt nu zelfs privéberichten van onbekenden die vertellen hoe fantastisch ze het verhaal vinden.

Wat Parijs betreft, daar is het koppel nooit samen geraakt. Dat wilden ze eigenlijk vorig jaar doen, maar corona stak daar een stokje voor. Maar door hun verhaal te delen, zijn ze nu zeker: “We willen ooit echt de Stad van het Licht bereiken.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees