Sven Nys wil het na het WK uitpraten met ex-boezemvriend en huidig bondscoach Vanthourenhout: “Misschien wilde hij een punt maken”

Sven Nys wil het na het WK uitpraten met ex-boezemvriend en huidig bondscoach Vanthourenhout: “Misschien wilde hij een punt maken”

Foto: BELGA

In Extra Time Cross heeft Sven Nys gereageerd op zijn moeizame relatie met zijn ex-buddy en Belgisch bondscoach Sven Vanthourenhout. Die laatste selecteerde Thibau Nys niet voor het WK van komend weekend en vertelde in een interview met Het Nieuwsblad dat er een kink in de kabel zat tussen hem en de familie Nys. “Misschien wou hij aan de buitenwereld tonen dat hij ook onafhankelijke beslissingen kan nemen”, zegt Nys.

“We moeten dit na het WK eens uitpraten”

Vanthourenhout vertelde onder meer dat de ploeg van Nys te veel is geëvolueerd naar ‘Team Thibau’. “Daar ben ik toch van geschrokken”, zegt Sven Nys. “We hebben de voorbije jaren toch ook nog leuke dingen laten zien, met Toon Aerts en Lars van der Haar. En we pakten dit seizoen nog nooit zo veel publiciteit met Lucinda Brand.”

“Ik vind het jammer wat Sven zegt”, aldus Nys. “We hebben altijd goed kunnen samenwerken. Veel mensen denken dat hij bij de bond zit dankzij mij, terwijl dat absoluut niet het geval is. Misschien wou hij aan de buitenwereld tonen dat hij ook onafhankelijke beslissingen kan nemen. Hij wou daar misschien een punt van maken en daar is Thibau dan het slachtoffer van geworden. Ik denk niet dat er echt spanningen zijn tussen ons. Maar we moeten dit na het WK eens uitpraten, vind ik.”

“Sven gaat mij dit kwalijk nemen”

Sven Vanthourenhout was naast ploegmaat ook jarenlang de buddy van Sven Nys, maar toen hij na één jaar als ploegleider onder leiding bij Telenet-Fidea opeens bondscoach van het veldrijden kon worden, zijn hun wegen gescheiden. Dat vertelde hij in een uitgebreid en spraakmakend interview in onze krant.

“Is er iets gebroken? Goh... Laten we zeggen dat we van mening verschillen over een aantal zaken”, klonk het afgelopen weekend. “Het verhaal Thibau bijvoorbeeld. Toen ik nog ploegleider was bij Telenet-Fidea was dat nog een echte ploeg. Vandaag blijft van dat sterke blok nauwelijks nog iets over. Sven gaat mij dit kwalijk nemen, maar je ziet Baloise-Trek steeds meer evolueren naar Team Thibau. Ik zou niet op die manier te werk gegaan zijn. Idem voor die tv-serie en de individuele sponsors... Ze zullen dat zelf ontkennen, maar er wordt nu mede van thuis uit een enorm verwachtingspatroon gecreëerd.”

En het zit diep: de twee komen zelfs niet meer bij elkaar over de vloer. “Ergens vind ik dat wel spijtig, maar er is nog steeds wederzijds respect. Ik heb veel bewondering voor de atleet en het palmares van Sven Nys. Toen ik deel uitmaakte van zijn team, waren dat mooie tijden. Ik kijk daar tevreden op terug, maar vandaag staan we in een heel ander gegeven.”

LEES OOK: Bondscoach Sven Vanthourenhout: “Wout staat niet boven de rest”

Sven Nys wil het na het WK uitpraten met ex-boezemvriend en huidig bondscoach Vanthourenhout: “Misschien wilde hij een punt maken”
Foto: Kris Van Exel

 

bekijk ook

 

Sven Nys verkent voor ons het WK-parcours in Oostende: “De kans dat Wout hier wint, is echt wel groot”

Corrigeer