Sanne Cant predikt realisme: “Voor de eerste keer in negen jaar geen kandidaat voor het podium”

Sanne Cant predikt realisme: “Voor de eerste keer in negen jaar geen kandidaat voor het podium”

Foto: BELGA

Als drievoudig wereldkampioene én specialiste van het zand zal er zaterdagmiddag sowieso naar Sanne Cant gekeken worden. Maar de Kempense laat zich het hoofd niet gek maken. “Ik ga niet plots dromen van het podium.”

LEES OOK. Wout van Aert verkent WK-parcours: “De druk ligt bij Mathieu, hij blijft de topfavoriet”

Drie opeenvolgende wereldtitels op rij van 2017 tot 2019 - Bieles, Valkenburg en Bogense - zijn ook voor Sanne Cant (30) geen garantie op een favorietenrol. Die is voor de Nederlandse vrouwen, beseft ze. En toch wil ze iets laten zijn. “Vooral omdat ik heel blij was met de prestatie die ik vorige week in Overijse kon leveren”, vertelt ze. “Het parcours? Veel zand en héél lastig. De passage op het strand is een héél pak langer dan bij het BK. Veel meer zand dus! Bij momenten kreeg ik het gevoel dat ze er nog zand bovenop hadden gekapt, zo los lag het in vergelijking met een paar weken geleden. Misschien vonden ze dat het te hard lag en hebben ze er effectief zand bovenop gedaan. Dat kan allemaal hier: zand genoeg. De passage in de Hippodroom lag tijdens de verkenning dan weer een pak droger dan bij het BK. Het parcours is héél mooi maar tegelijk héél lastig.”

Cant start na een tegenvallend seizoen zonder de minste druk. “Ik ben voor de eerste keer in negen jaar geen kandidaat om op het podium te staan. Ik heb er het hele seizoen niet opgestaan. Dan moet ik nu niet gaan vertellen dat ik op het podium ga staan. De druk is dus heel wat minder. Het is niet meer van ‘het moet’ en ‘het zal’.”

Corrigeer