Plusdochter Kamala Harris (21) tekent modellencontract: “Wil laten zien dat het oké is om gekke tatoeages of raar kapsel te hebben”

Plusdochter Kamala Harris (21) tekent modellencontract: “Wil laten zien dat het oké is om gekke tatoeages of raar kapsel te hebben”

Ella Emhoff en haar broer Cole tijdens de inauguratie. Foto: AFP

Ella Emhoff, de 21-jarige stiefdochter van de Amerikaanse vice-president Kamala Harris heeft een lucratief contract bij IMG Models in de wacht gesleept, meldt The New York Times.

Volgens Ivan Bart, de baas van het bureau, “belichaamt Ella de hedendaagse tijd”. Emhoff viel op tijdens de inauguratie van haar stiefmoeder en president Joe Biden. “Het gaat tegenwoordig allang niet meer om vorm, maten of geslacht. Het gaat om wat iemand uitstraalt en Ella straalt een bepaalde vrolijkheid en durf uit”, aldus Bart, die vindt dat zijn nieuwe pupil “mode communiceert”.

Ella, de dochter van Harris’ echtgenoot Doug Emhoff en zijn eerste vrouw Kerstin Emhoff, volgt een kunstopleiding aan de Parsons School of Design in New York, waar ze zich vooral richt op textiel. Ze deed eerder modellenwerk voor een kleiner bureau. “Voor iemand die, net als veel andere jonge meiden, niet altijd genoeg zelfvertrouwen heeft gehad, is het best wel intimiderend om in een wereld te leven die enorm gefocust is op je lichaam. Ik vind het dan ook belangrijk om te laten zien dat het oké is om gekke tatoeages of een raar kapsel te hebben.”

Amanda Gorman, de 22-jarige dichter die een indrukwekkend gedicht voordroeg tijdens de inauguratie, werd ook vastgelegd door het modellenbureau, waar onder meer topmodellen als Gigi Hadid en Karlie Kloss onder contract staan.

LEES OOK. In zes minuten van onbekende tot fenomeen (en bestsellerauteur): 22-jarige dichteres met spraakstoornis steelt miljoenen harten op inauguratie Joe Biden

Corrigeer