Vechtkanon ‘She Hulk’ jaagt concurrenten op stang: “Jij haalt oudjes uit een home om tegen te vechten”

Vechtkanon ‘She Hulk’ jaagt concurrenten op stang: “Jij haalt oudjes uit een home om tegen te vechten”

Gabi Garcia is aangeschoten wild in de populaire wereld van de MMA. De Braziliaanse daagde een Amerikaanse rivale uit, maar kreeg meteen de wind van voren.

De 35-jarige Garcia is niets minder dan een fenomeen in de gevechtsport. Ze weegt 107 kilogram, is 188cm groot en staat bekend als de ‘She Hulk’ vanwege haar indrukwekkende fysiek. De Braziliaanse won tot nu toe zes van haar zeven kampen, waarbij er eentje werd stilgelegd na een onopzettelijke por in een oog.

Maar Garcia is ook bijzonder onpopulair bij haar concurrentes. Zo won ze ooit na zestien seconden van Oksana Gagloeva en na 4 seconden van de 54-jarige Yumiko Hotta. De kritiek is steeds dezelfde, namelijk dat ze enkel vecht tegen minder sterke en kleinere tegenstanders. Daardoor zijn haar overwinningen eigenlijk ‘niet eerlijk’ te noemen.

De ‘She Hulk’ trekt er zich weinig van aan en stuurde een uitnodiging naar Kayla Harrison, die op de Spelen van Rio (2016) goud won in het judo en nog nooit een MMA-gevecht verloor maar wel 40 kilo minder weegt.

“Ik wacht al drie jaar op jou Kayla Harrison”, aldus Garcia. “Zeg me hoeveel ik moet afvallen om mijn uitnodiging tot een gevecht te aanvaarden. Geen excuses of grapjes meer!”

Die tweet schoot echter in het verkeerde keelgat van de Amerikaanse en heel wat van haar collega’s. “LOL. Ik doe alleen echte wedstrijden, geen opgezette gevechten”, reageerde Harrison. “Versla eerst eens iemand die je niet uit een home hebt laten ophalen of iemand die een echte hartslag heeft, daarna mag je mijn naam noemen. Tot dan kijk je best hoe ik nog eens een miljoen bij win.”

Garcia kon niet lachen met het antwoord van Harrison, maar stond alleen met haar vraag tot een gevecht met de Amerikaanse kampioene.

“Jij bent degene die vijftigplussers die ooit worstelden uitdaagt”, aldus Liv Parker. Waarop Garcia simpelweg reageerde met: “Als ze me betalen, waarom niet?”

Corrigeer