Jonge Kobe Vleminckx op één honderdste van limiet EK indooratletiek, ook Rani Rosius opent sterk

Jonge Kobe Vleminckx op één honderdste van limiet EK indooratletiek, ook Rani Rosius opent sterk

Foto: BELGA

Op de eerste Belgische indooratletiekwedstrijd van 2021 – een ‘micromeeting’ - hebben de jonge spurters Kobe Vleminckx (22) en Rani Rosius (20) van zich laten spreken. Ze bleven op de 60 meter niet ver boven de limiet voor het EK indoor in Polen. De micromeetings zijn een initiatief vanuit de atletiekbond om de beste Belgische atleten coronaproof in competitie te laten uitkomen.

Het was vooral Vleminckx die indruk maakte in Gent. In de reeksen van de 60 meter snelde hij naar 6.65, de volle zes honderdsten onder zijn persoonlijk record en amper één honderdste boven de EK-limiet. In de finale loopt hij die limiet wel, zou je dan denken. Maar de jonge spurtbom zat met een probleem aan de hamstrings en moest de finale aan zich laten voorbijgaan.

Ook op de 60 meter bij de vrouwen ging het hard. Rani Rosius, de grootste Belgische spurthoop, snelde naar 7.33. Ze bleef daarmee twee honderdsten boven haar persoonlijk record en vijf honderdsten boven de EK-limiet. Rosius trad in tegenstelling tot Vleminckx wél aan in de finale, maar daarin slaagde ze er niet in om nog sneller te gaan. Ze klokte 7.38.

Op de 400 meter ging de winst naar Belgian Cheetah Imke Vervaet. Ze liep 53.71, 49 honderdsten boven haar persoonlijk record. De EK-limiet bedraagt 52.73. Het EK indoor staat van 5 tot 7 maart in het Poolse Torun op het programma. Atleten hebben nog tot en met 23 februari om hun selectie af te dwingen.

Corrigeer

MEER NIEUWS