Van Uytvanck en Minnen nemen eerste horde in enkelspel in Melbourne

Van Uytvanck en Minnen nemen eerste horde in enkelspel in Melbourne

Foto: BELGA

Alison Van Uytvanck (WTA 65) en Greet Minnen (WTA 110) hebben zich maandag geplaatst voor de tweede ronde (zestiende finales) van de WTA Yara Classic Valley in Melbourne (hard/442.020 dollar), een voorbereidingstoernooi op de Australian Open.

Minnen haalde het in de eerste ronde tegen de Servische Olga Danilovic (WTA 183) in tweemaal 6-4. De partij nam 1 uur en 44 minuten in beslag. In de tweede ronde neemt ze het op tegen de Argentijnse Nadia Podoroska (WTA 47).

Ook Minnens partner Alison Van Uytvanck mag zich opmaken voor de tweede ronde, na een vlotte zege in twee sets (6-2 en 6-0) tegen de Taiwanese Su-Wei Hsieh (WTA 68). De wedstrijd duurde net geen uur. Nu wacht het Spaanse zesde reekshoofd Garbiñe Muguruza (WTA 15), vrij in de eerste ronde.

Van Uytvanck was op de WTA Yara Classic Valley ook aan zet in het dubbelspel aan de zijde van de Zweedse Cornelia Lister, maar verloor zondag meteen in de eerste ronde. De Indiase Ankita Raina en Nederlandse Rosalie van der Hoek waren in twee sets (7-6 (7/5) en 6-4) te sterk.

Ysaline Bonaventure (WTA 123) kon zich zondag niet plaatsen voor de tweede ronde van het enkelspel. De Luikse verloor met tweemaal 6-3 tegen de Amerikaanse Danielle Collins (WTA 46). Ook Kirsten Flipkens (WTA 87) stond op de deelneemsterslijst van de WTA Yarra Valley Classic, maar de Kempense moest verstek laten gaan omdat ze nog te veel last heeft aan haar enkel.

Corrigeer