Nafi Thiam trapt volgend weekend olympisch seizoen af

Nafi Thiam trapt volgend weekend olympisch seizoen af

Foto: BELGA

Nafi Thiam begint volgende zaterdag aan haar olympische seizoen. Ze begint op een micromeeting in Gent op de 60 meter horden. De week erna zal ze hoogspringen in Frankrijk, daarna het BK indoor. “Ik weet nog niet of ik deelneem aan het EK indooratletiek in Polen in maart. Maar slechts één ding telt, dat zijn de Spelen in Tokio.”

Aan het begin van het winterseizoen had Thiam laten uitschijnen dat ze niet naar het EK indoor zou trekken, maar dat staat nu helemaal niet meer vast. “Ik heb de beslissing nog niet gemaakt en beslis pas na het BK indoor, maar ik zou het leuk vinden om deel te nemen in Torun”, zegt Thiam. “Als ik me goed voel, waarom niet? Ik heb heel veel zin om wedstrijden te doen.”

Thiam ziet het EK indoor niet als een doel, maar als ze afreist, wil ze wel presteren. “Ik ben het EK niet aan het voorbereiden, al mijn trainingen staan in functie van Tokio”, klinkt het. “Maar als ik meedoe, wil dat zeggen dat ik me goed voel en dan ik mik op mijn persoonlijk record. En dan is ook het Belgisch record niet veraf.” Thiam is op de vijfkamp nog zeven punten verwijderd van het BR van Tia Hellebaut.

De deelname van Thiam aan het EK indoor is dus nog onzeker, maar drie andere wedstrijden staan wel al met zekerheid op haar planning. Ze begint haar seizoen zaterdag met de 60 meter horden op de micromeeting in Gent. Een week later volgt het hoogspringen in het Franse Val-de-Reuil en nog een week later het verspringen op het BK in Louvain-la-Neuve.

Corrigeer