Privéjet met Dries Mertens schuift van landingsbaan in Deurne: Rode Duivel komt er met de schrik vanaf

Video: ATV

Opluchting bij Dries Mertens. De Rode Duivel landde afgelopen zaterdag met een privéjet in Deurne, maar dat liep niet van een leiden dakje. Het toestel schoof namelijk van de landingsbaan. Gelukkig zonder al te veel erg, meldt Het Laatste Nieuws.

Mertens liep op 16 december in een competitieduel tegen het Inter van Romelu Lukaku een blessure aan de linkerenkel op. Eind vorig jaar vertoefde de Rode Duivel al in een revalidatiecentrum in ons land en drie weken terug hervatte hij de groepstrainingen in Napels. Maar de 33-jarige aanvaller besloot om terug te keren naar België om zijn revalidatie voort te zetten, bij Move To Cure van kinesist Lieven Maesschalck.

Om de vlucht van Napels naar Antwerpen te maken, werd er een privéjet gehuurd. Een Cessna-toestel van de Kroatische maatschappij Jung Sky. Mertens stapte er samen met zijn hond Juliette op. Maar bij de landing op de luchthaven van Deurne liep het mis. Door de hevige regen konden de piloten het toestel niet op de baan houden. Het schoof verder dan gepland en dook het gras van de veiligheidszone in.

“Wij zijn zaterdagavond rond 21.20 uur opgeroepen om bijstand te verlenen”, zegt Jasmien O van de Antwerpse brandweer. “Met twee technische wagens hebben we het toestel weer op de landingsbaan getrokken.”

“Op dit moment staat het vliegtuig in een hangar in Antwerpen onder controle van de erkende onderhoudsorganisatie voor dit type vliegtuigen”, aldus Jung Sky, dat bevestigde dat er slechts één passagier op de vlucht zat. “Er is een officieel onderzoek gaande en we zullen de komende dagen meer informatie krijgen over de oorzaken.”

Dries Mertens, zijn omgeving en zijn management waren de afgelopen dagen niet bereikbaar voor commentaar.

Privéjet met Dries Mertens schuift van landingsbaan in Deurne: Rode Duivel komt er met de schrik vanaf
Het toestel trok een diep spoor in het gras achter de landingsbaan. Foto: rr
Privéjet met Dries Mertens schuift van landingsbaan in Deurne: Rode Duivel komt er met de schrik vanaf
Een foto met vermoedelijk dus Dries Mertens en zijn hond Juliette centraal. Foto: rr
Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden