Waanzinnige tijd: Duitse ultraloper Flo Neuschwander verpulvert wereldrecord 100km… op zijn loopband

Waanzinnige tijd: Duitse ultraloper Flo Neuschwander verpulvert wereldrecord 100km… op zijn loopband

Foto: Henner Thies (RedBull)

Al wie graag eens een toertje gaat lopen, hou u vast aan de takken van de bomen. Flo Neuschwander verbeterde deze week namelijk op indrukwekkende wijze het wereldrecord 100km op een loopband.

De Duitse ultraloper had daarvoor exact 6 uur, 26 minuten en 6 seconden nodig. Dat was maar liefst dertien minuten sneller dan de vorige recordhouder, de Amerikaan Mario Mendoza. Hij liep indoor op Zwift en hield opvallend genoeg zijn snelste kilometer voor de allerlaatste, die hij aflegde in 3 minuten en 20 seconden. Gemiddeld deed hij 3 minuten en 52 seconden over één kilometer.

Elf maanden geleden had Neuschwander ook al een wereldrecord gelopen op de 50 km indoor. “Vooral vanaf 60 km werd het interessant”, aldus de Duitser. “Ik had nog nooit zo ver gelopen op een loopband. Van 70 tot 85 kilometer was het keihard en moest ik mentaal echt diep gaan.”

Onderweg in Beieren kreeg hij steun van zo’n 5.000 virtuele toeschouwers. “Als ik 100km had moeten lopen zonder interactie, dan zou ik teveel gaan nadenken. Dat gaat gewoon niet. Als het dan zwaar wordt, dan is er niemand om je te pushen. Die digitale steun was extreem belangrijk.”

Eind januari werd trouwens ook het wereldrecord 100km bij de vrouwen gebroken, door niemand minder dan de Belgische Adina Vetsuypens. Zij deed er 8 uur, 21 minuten en 22 seconden over.

Corrigeer

MEER NIEUWS