Boerenjaar baart Boer Bloem van Patrick Naudts: “Geen zoete bazaar”

Boerenjaar baart Boer Bloem van Patrick Naudts: “Geen zoete bazaar”

Proeven en meteen een eerlijk oordeel. Van Patrick en Leen Foto: Play 4

Lochristi -

Boerenjaar op Play 4 heeft dinsdagavond een nieuw Loots biertje gebaard. Patrick Naudts en Leen stelden er “Boer Bloem” voor. U kan het sinds gisteren ook in de Lootse drankenhandels en in de warenhuizen kopen.

“Dromen, daar moet je voor gaan”, Patrick Naudts vertelde het afgelopen zondag al in het praatprogramma van Johan Dhondt op Lo Radio. Het onderste uit de kan – of het blikje – gaf hij nog niet prijs, maar tussen de regels viel al te horen dat er nog maar eens een authentiek Loots product zat aan te komen. Het werd dus “Boer Bloem”, een niet-alcoholisch biertje op basis van vlierbloesem en hibiscus. Een streekproduct met bloemen dus.

Aperitief

“Het zat al lang in mijn hoofd om met zo iets uit te komen”, vertelt Patrick. “Ik denk en hoop dat het zichzelf zal verkopen, zonder al te veel moeite. Eigenlijk mag het van mij als aperitief gedronken worden, of in restaurants en cafés gelanceerd worden.” Samen met echtgenote Leen werd er uitvoerig en kritisch geproefd in drie kleuren en evenveel smaken. Uiteindelijk werden ze het unaniem eens over de lichtjes roze, abrikooskleurige versie. “Een fris biertje, geen zoete bazaar”, vatte Patrick het samen en meteen was het beklonken. Over de productie moest de bloemenboer zich niet veel zorgen maken: toevallig wonen er in de Proefbrouwerij op Hijfte ook een paar Naudtsen die er graag hun schouders onder zetten.

Boerenjaar baart Boer Bloem van Patrick Naudts: “Geen zoete bazaar”
Boer Bloem, een nieuw streekbier van Hijfte Foto: ghl

Bedenker Patrick Naudts mocht het nieuwe bier ook gaan promoten in de Proxy Delhaize in Beervelde, waar het meteen in de smaak viel. “We verkopen veel lokale producten, als je de mensen duidt dat het hier in Hijfte gebrouwen is, gaat het zeker verkopen”, klonk het daar enthousiast op de drankenafdeling waar de bekende Hijftenaar uit de Veldstraat zijn product ging slijten. Op tuindersklompen, en daar is niets mis mee.

“Boer Bloem”, een alcoholvrij bier op basis van vlierbloesem en hibiscus, bevat verder gerstemout, hop en gist, en wordt verkocht in blikjes van 33 cl. Het alcoholpercentage is 0.3 %. Te verwaarlozen dus. In AD Delhaize betaalden wij 1.99 euro voor een blikje.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio