Kamala Harris onder vuur omdat ze Dolce & Gabbana draagt

Kamala Harris onder vuur omdat ze Dolce & Gabbana draagt

Foto: AFP

Meerdere Dolce & Gabbana-outfits sinds haar eedaflegging, ook tijdens een lunch met president Joe Biden: dat vinden sommige critici van het goede te veel van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris. Niet omdat ze iets hebben tegen de stijl van het Italiaanse merk, wel tegen het controversiële imago ervan.

Droeg ze tijdens de inauguratie nog een design van Amerikaanse ontwerpers met een kleurtje, dan werd ze nu verschillende keren gespot in een ontwerp van het Italiaanse modelabel dat al meermaals aan de kaak werd gesteld wegens racisme. Zo stuurde het merk modellen met beeltenissen van zwarte slavinnen de catwalk op, of liet het in een advertentie een Chinees model pizza eten met stokjes. Na dat incident in 2018 pleitten celebrities voor een boycot van Dolce en Gabbana, haalden verkopers voorraad van hun websites en werd de modeshow uit China geweerd. En dan hadden de oprichters Dominico Stefano en Stefano Gabbana pas voordien in een interview aangegeven dat ze geen Japanse designer wilden bij hun label.

“Iemand moet haar team vertellen over Dolce en hun problematische issues met ras”, schreef een kritische fan van Kamala Harris op Instagram. De hetze begon toen het account van Kamala’s Closet, gerund door Vittoria Vignone, postte “ontgoocheld” te zijn om Harris in het label te zien. “Dolce & Gabbana is een merk omringd door veel politieke controverse.” Ze werd daar ook opgeroepen om alstublieft te stoppen met de outfits te dragen. “Ik denk ook niet dat ze outfits van niet-Amerikaanse designers zou moeten dragen, zeker wanneer er zo veel Amerikaanse merken zijn om uit te kiezen.”

Corrigeer

MEER NIEUWS