Romain Grosjean ontsnapte tijdens horrorcrash aan de dood maar gaat opnieuw racen in de IndyCar

Romain Grosjean ontsnapte tijdens horrorcrash aan de dood maar gaat opnieuw racen in de IndyCar

Foto: Romain Grosjean

Romain Grosjean ontsnapte enkele weken geleden tijdens een zware F1-crash aan de dood. De beelden van hoe zijn F1-bolide in twee brak en hoe hij uit een immense vuurzee ontsnapte gingen de wereld rond. Ondertussen kijkt de Franse racepiloot vooruit en zal hij binnenkort in de Amerikaanse IndyCar racen.

Nadat Grosjean tijdens de GP van Bahrein tijdens een horrorcrash aan de dood ontsnapte zat zijn carrière in de Formule 1 er meteen op. Door brandwonden aan zijn handen kon Grosjean immers niet deelnemen aan de laatste twee races van het seizoen.

Grosjean begon aan een revalidatie waarbij er vooral veel aandacht ging naar de brandwonden op zijn handen die moesten genezen. Een terugkeer naar de Formule 1 sloot Grosjean uit maar de voormalige Haas-rijder wou wel actief blijven in de autosport.

Al langer waren er geruchten dat Grosjean eventueel de overstap naar de IndyCar zou maken en vandaag volgde de officiële bevestiging dat Grosjean voor Dale Coyne Racing zal gaan rijden.

“Ik ben erg opgewonden dat ik de kans krijg om in Amerika in de NTT IndyCar Series te gaan rijden,” vertelt Grosjean naar aanleiding van het nieuws van zijn racezitje in de IndyCar.

“Ik had verschillende mogelijkheden voor het komende seizoen en de IndyCar was zeker en vast mijn favoriet ... ook al ben ik nog niet klaar voor de ovals!”

Volgens Grosjean zal hij in de IndyCar veel competitiever kunnen zijn dan bijvoorbeeld in de Formule 1 het geval was.

“De IndyCar heeft veel meer een gelijkwaardig speelveld dan wat ik in mijn carrière tot dusver gewoon was. Het zal opwindend zijn om opnieuw voor podiumplaatsen en overwinningen te kunnen strijden.”

“Mijn linkerhand is nog steeds aan het genezen maar ik ben bijna klaar om opnieuw in een racewagen plaats te nemen en aan een nieuw hoofdstuk in mijn carrière te beginnen.”

Meer F1-nieuws:

  • - “Lewis Hamilton is saai geworden, dat kan je van Max Verstappen niet zeggen”
  • - Foto’s: F1-piloot hangt vol ijs tijdens voorbereiding op nieuw F1-seizoen
  • - Coronavirus blijft toeslaan: Geen Portugal op F1-kalender, wel twee races in Bahrein?
  • - “Lewis Hamilton is één van de weinige supersterren in de F1”
  • - Steeds meer zorgen over F1-kalender: “Racen in Monaco? Dat zie ik echt niet gebeuren!”
  • Corrigeer