Parkeerverbod maakt buurt veiliger voor schoolkinderen

Parkeerverbod maakt buurt veiliger voor schoolkinderen

Alleen de bewoners zelf mogen hun auto nog parkeren in de Straatakkers. Foto: EMA

Ravels -

In de Straatakkers, vlak bij gemeentelijke basisschool De Verrekijker en sporthal ’t Molenslop in Weelde (Ravels), geldt voortaan een selectief parkeerverbod. Alleen de bewoners zelf mogen er hun auto nog parkeren in de straat.

De bewoners van de Straatakkers krijgen elk een bewonerskaart, die ze voortaan bij het parkeren voor hun voorruit moeten leggen. De maatregel komt er na herhaaldelijke onveilige toestanden in de buurt, vooral tijdens de schoolspitsuren.

“Het parkeerverbod is in de eerste plaats bedoeld om de verkeersveiligheid voor de schoolkinderen en andere zwakke weggebruikers te verbeteren”, zegt Patrick Van den Borne (CD&V), schepen van Mobiliteit. Het gemeentebestuur van Ravels overlegde hiervoor met de schooldirectie, de politie en de buurtbewoners.

De nieuwe regeling gaat in op maandag 15 februari en is vanaf dan permanent van toepassing: alle dagen van de week en op elk moment van de dag, ook in het weekend en ’s nachts. Na afloop van het huidige schooljaar wordt de uitgeteste proefmaatregel geëvalueerd, waarna de regeling mogelijk definitief van kracht wordt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio