Zelfs Floyd Mayweather kan niet op tegen het coronavirus: bokskamp van “ontgoochelde” Amerikaan uitgesteld

Zelfs Floyd Mayweather kan niet op tegen het coronavirus: bokskamp van “ontgoochelde” Amerikaan uitgesteld

Foto: AFP

De demonstratiewedstrijd waaraan voormalig bokskampioen Floyd Mayweather (43) in februari in Tokio zou deelnemen, zal uiteindelijk niet doorgaan vanwege de verlenging van de noodtoestand in Tokio en verschillende andere regio’s in Japan gezien de coronacrisis. Dat hebben de organisatoren vrijdag aangekondigd.

Het was nog niet duidelijk wie op 28 februari in de Tokyo Dome de tegenstander van Mayweather zou zijn. De Amerikaan is “ontgoocheld” en “klaar om te komen vechten” zodra dat mogelijk is, zo blijkt uit een persbericht van de organisatie achter het evenement ‘Mega 2021’.

Eerder deze week werd een andere demonstratiewedstrijd van Mayweather, op 20 februari voorzien tegen YouTuber Logan Paul, ook al uitgesteld.

“Money” Mayweather sloot zijn professionele bokscarrière af met 50 overwinningen en verloor geen enkele keer. Hij was WBC-kampioen bij de supervedergewichten, WBC-kampioen bij de lichtgewichten, WBC-kampioen bij de superlichtgewichten, IBF-, WBC-, WBA-, WBO-, IBO- en IBA-kampioen bij de welters en WBC- en WBA-kampioen bij de lichtmiddengewichten. Sinds zijn officieel afscheid in 2015 trok hij de bokshandschoenen alleen nog aan voor demonstratiewedstrijden. Zo versloeg hij in 2017 MMA-vedette Conor McGregor in een fel gehypete kamp in Las Vegas.

Corrigeer