Tweede Belgische zege op rij in Ster van Bessèges: Tim Wellens start seizoen met klepper na solo van 15 kilometer

Tweede Belgische zege op rij in Ster van Bessèges: Tim Wellens start seizoen met klepper na solo van 15 kilometer

Foto: EPA-EFE

Tim Wellens heeft de derde rit in de Ster van Bessèges op zijn naam geschreven. Onze landgenoot maakte deel uit van een kopgroep van zeventien met grote namen als Egan Bernal, Michal Kwiatkowski, Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert. Wellens reed weg in een afdaling op vijftien kilometer van de streep en rondde het solo af. Met zijn 31ste profzege pakt hij ook de leiderstrui.

Voormalig Tourwinnaar Egan Bernal had duidelijk zin in de derde rit van de Ster van Bessèges. De Colombiaan schudde in een amusante beginfase verschillende keren aan de boom. Hij kreeg uiteindelijk zestien anderen mee in zijn zog. Het parcours, dat golvend begon en vlak eindigde, kondigde zich nochtans aan als een nieuwe kans voor de sprinters, maar de kleppers uit het peloton dachten daar anders over.

Onze landgenoten Edward Theuns, Tim Wellens en Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet waren er als de kippen bij. Barthe, Coquard, Oldani, Kwiatkowski, Bernal, Van den Berg, Stewart, Gogl, Carisey, Politt, Eiking, Schmidt en Marquez vervolledigden de ruime kopgroep. Hun voorsprong schommelde rond de twee minuten.

In het peloton kregen ze het gat echter niet toe. Naarmate de rit vorderde, beseften ze voorin dat ze voor de ritzege zouden strijden. Op vijftien kilometer van de streep barstte het gevecht los in de kopgroep. Theuns viel aan in een afdaling. Kwiatkowski nam snel het commando over, maar gleed uit de bocht. Wellens zag zijn kans schoon en toonde zijn dalerskwaliteiten. Hij reed solo weg uit de sterke kopgroep en gaf de zege niet meer uit handen.

Het was Bernal die de achtervolging leidde, maar hij kwam geen stap dichter. Ploegmaats Gilbert en Oldani stopte in de kopgroep goed af voor hun ploegmaat Wellens. De renner van Lotto - Soudal hield uiteindelijk ruim een halve minuut over aan de streep en heeft zijn eerste zege van het seizoen beet. Hij maakt dankzij de overwinning ook een grote kans op de eindzege in de rittenkoers. Onze landgenoot Edward Theuns sprintte nog naar de tweede plaats.

Na de ritzege van onze landgenoot Timothy Dupont donderdag, kleurde de derde rit vrijdag dus opnieuw Belgisch.

Tweede Belgische zege op rij in Ster van Bessèges: Tim Wellens start seizoen met klepper na solo van 15 kilometer
Foto: EPA-EFE

Uitslag

1. Tim Wellens

2. EdwardTheuns

3. Schmidt

4. Greg Van Avermaet

5. Philippe Gilbert

6. Barthe

7. Stewart

8. Politt

9. Gogl

10. Kwiatkowski

Stand

1. Tim Wellens

2. Edward Theuns +44

3. Schmidt +46

4. Kwiatkowski +48

5. Gilbert +49

6. Stewart +50

7. Van Avermaet+50

8. Gogl +50

9. Barthe +50

10. Carisey +50

Corrigeer