Uitbundige vieringen verboden op Olympische Spelen

Uitbundige vieringen verboden op Olympische Spelen

Foto: BELGA

Atleten worden uitdrukkelijk verzocht niet uitbundig te vieren op de komende Olympische Spelen in Tokio (23 juli-8 augustus). Het is één van de strikte maatregelen tegen het coronavirus vermeld in het ‘playbook’ voor atleten en teamofficials dat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) volgende week bekendmaakt. De gespecialiseerde website insidethegames.com kon het document al inkijken.

Verder staat in het ‘playbook’ dat atleten die positief testen op het coronavirus niet mogen aantreden op de Spelen. Zij kunnen in isolatie geplaatst worden buiten de olympische site. De atleten die in nauw contact komen met een besmette persoon worden alleen na een negatieve test vrijgegeven. Een overtreding van de regels in het ‘playbook’ leidt mogelijk tot uitsluiting van de Spelen.

Afgelopen week werd het draaiboek voor nationale comités en internationale sportbonden bekendgemaakt. Ook voor de media is nog een draaiboek voorzien. Het IOC liet weten de draaiboeken de komende maanden steeds aan te passen aan de veranderde omstandigheden voordat de Spelen op 23 juli moeten beginnen.

Corrigeer