Dan toch: Formule 1-piloot Lewis Hamilton krijgt een nieuw (en laatste?) contract bij Mercedes

 

 ©  Pool via REUTERS

Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, maar zevenvoudig F1-wereldkampioen Lewis Hamilton heeft zijn contract bij Mercedes verlengd. Opvallend: voorlopig geldt de verbintenis enkel voor 2021. Het doet de geruchtenstroom dat Hamilton er aan het eind van dit seizoen een punt achter zet alleen maar aanzwellen.

Gert Vermersch

Een eenvoudig persbericht, met enkele obligate quotes van Lewis Hamilton en Mercedes-teambaas Toto Wolff: dat was de manier waarop het Mercedes F1-team maandagmiddag de contractverlenging van zijn goudhaantje aankondigde.

Daarmee kwam een eind aan maanden speculatie over de toekomst van de zevenvoudige wereldkampioen. Wolff zag zich recent meer en meer verplicht om bij de media de gemoederen te bedaren, Hamilton liet het allemaal rustig gebeuren. Dat de financiële eisen van de Brit (ingewijden hadden het over sommen die tussen 50 en 70 miljoen per jaar lagen) een groot struikelblok waren, was ondertussen een publiek geheim.

Hoeveel Hamilton nu op zijn bankrekening mag bijschrijven, is uiteraard niet bekend gemaakt. Wel dat hij samen met Mercedes samen een Stichting op poten zal zetten, met de bedoeling de diversiteit in alle lagen van de autosport te bevorderen.

Ook de termijn van het contract veroorzaakt nog wat vraagtekens: enkel het seizoen 2021 wordt vermeld in de Mercedes-communicatie. In 2022 ondergaan de technische regels - en misschien dus ook de hiërarchie - van de Formule 1 een grondige wijziging. Als Hamilton dit seizoen met een achtste wereldtitel alleen recordhouder wordt - en enkel Verstappen-fans twijfelen er aan dat dat zal gebeuren - is dat voor de 36-jarige Brit misschien een uitgelezen moment om de helm aan de haak te hangen.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Lewis Hamilton

Video

Keuze van de redactie