India wil dat Twitter accounts verwijdert om massaal boerenprotest te stoppen

 ©  REUTERS

India roept de hulp in van Twitter om de aanhoudende protesten tegen nieuwe landbouwwetten te stoppen. De regering heeft het bedrijf gevraagd om meer dan duizend accounts te verwijderen.

jvhBron: BELGA

Volgens de Indiase omroep NDTV heeft de regering aan Twitter gevraagd om 1.178 accounts te verwijderen, omdat ze “onjuiste informatie en provocerende inhoud” zouden verspreiden in verband met de protesten. De regering beweert dat de accounts worden beheerd door aartsvijand Pakistan, of door sympathisanten van een separatistische Sikh-beweging.

Twitter heeft het verzoek van de regering nog niet ingewilligd. De protesten krijgen ook online steun van verschillende beroemdheden, zoals popster Rihanna en milieuactiviste Greta Thunberg.

Protest tegen landbouwwetten

Een groot aantal boeren kamperen sinds eind november aan de grenzen van Delhi. Ze eisen dat drie nieuwe landbouwwetten, die hen kwetsbaar zouden maken voor de macht van grote bedrijven en de moeilijkheden van de vrije markt, worden ingetrokken.

De wetten versoepelen de regels over opslag, marketing en verkoop van producten, om zo de landbouwsector te moderniseren. Ze zouden, volgens de regering, de welvaart van de landbouwsector ten goede komen, maar daar zijn heel wat landbouwers het niet mee eens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen