Man blaast volgens rechter ‘absoluut record’ bij zestiende (!) veroordeling voor alcohol

Man blaast volgens rechter ‘absoluut record’ bij zestiende (!) veroordeling voor alcohol

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Aalst / Zottegem -

B.D.W. moest voor de politierechter van Aalst verschijnen omdat hij al voor de zoveelste keer betrapt werd op rijden onder invloed. Deze keer had hij naar eigen zeggen een fles wodka op en blies hij een waarde van 3,29 promille. De man mag zich aan een lang rijverbod verwachten.

De feiten dateren van 4 mei 2019. Bij een alcoholcontrole blies B.D.W. uit Zottegem 1,43 mg/l oftewel 3,29 promille. “Hoe slaag je erin zo’n intoxicatie te halen? Dit resultaat is een absoluut record, dat komen we hier niet snel tegen”, aldus de politierechter.

De man gaf in de rechtbank zijn alcoholverslaving toe. “Als student greep ik naar de alcohol om vlotter te kunnen praten, zo ben ik in een verslaving terechtgekomen”, zei B.D.W. Hij verzamelde al zestien veroordelingen, waarvan veertien voor alcohol. “Maar nu is het gedaan met drinken, ik wil nog iets van mijn leven maken.”

B.D.W. mag hoe dan ook een zware straf verwachten. Hij riskeert een boete van 4.000 euro en een rijverbod van vijf jaar. “In het verleden heb je al vonnissen gekregen met veel tolerantie en uitstel. Dat zal nu niet zo zijn, het wordt hoog tijd dat je eens een serieuze straf krijgt”, aldus de rechter tegen de man.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio