Scheldtirades en middelvinger tijdens Juventus-Inter krijgen staartje

Scheldtirades en middelvinger tijdens Juventus-Inter krijgen staartje

Antonio Conte gebruikte niet alleen zijn wijsvinger in de bekermatch tegen zijn ex-werkgever Juventus. Foto: ISOPIX

De Italiaanse voetbalbond (FIGC) opent een onderzoek naar de houding van “bestuurders en clubleden” van Juventus en Inter Milaan, tijdens de return van de halve finales van afgelopen dinsdag in de Coppa Italia tussen beide teams. Inter-trainer Antonio Conte en Juventus-voorzitter Andrea Agnelli kregen het toen aan de stok.

Juventus plaatste zich dinsdag met een 0-0 gelijkspel (heen 2-1) ten koste van Inter voor de finale van de Coppa Italia. Tijdens de topper ging het er fel aan toe tussen Inter-trainer Conte en Juventus-voorzitter Agnelli. Op videobeelden is te zien hoe Conte tijdens de rust zijn middenvinger opsteekt naar Agnelli. Na de wedstrijd werd Conte dan weer de huid vol gescholden door zijn voormalige werkgever. Conte was van 2011 tot 2014 trainer van Juventus, de club waar hij dertien seizoenen als middenvelder aan de slag was.

Het bondsparket laat nu weten een onderzoek op te starten. Onder meer de vierde ref zal verhoord worden, klinkt het.

“Juventus zou sportiever moeten zijn en meer respect moeten tonen”, verklaarde Conte na de wedstrijd. “Volgens mij heeft de vierde official wel gezien wat er gebeurd is.”

Corrigeer

MEER NIEUWS