"Fernando Alonso succesvol geopereerd na ongeval met fiets, start F1-seizoen niet in gevaar"

"Fernando Alonso succesvol geopereerd na ongeval met fiets, start F1-seizoen niet in gevaar"

Foto: Instagram - Fernando Alonso

Het Alpine F1 team heeft in een update meer duidelijkheid verschaft over de medische toestand van Fernando Alonso nadat de Spanjaard gisteren betrokken geraakte bij een ongeval met zijn fiets.

Fernando Alonso werd gisteren in Zwitserland aangereden door een wagen en vervolgens overgebracht naar een ziekenhuis in de buurt om de eerste medische zorgen te krijgen. De tweevoudig F1-kampioen werd vervolgens geopereerd en het Alpine F1 team gaat er voorlopig van uit dat Alonso gewoon aan het F1-seizoen zal kunnen deelnemen.

"Na zijn ongeluk van gisteren werd Alonso ter observatie in een ziekenhuis in Zwitserland gehouden," zo luidt het in een statement van het Alpine F1 team.

"De artsen stelden een breuk in het bovenste deel van zijn kaak vast, waarna hij succesvol werd geopereerd. Het medisch team is tevreden met zijn vooruitgang."

Het team laat weten dat Alonso ook de komende 48u nog ter observatie in het ziekenhuis wordt gehouden. Men verwacht dat Alonso na enkele dagen rust zijn trainingen geleidelijk aan opnieuw zal kunnen hervatten.

"We verwachten dat hij volledig in staat zal zijn om zijn voorbereidingen voor het begin van het F1-seizoen opnieuw aan te vatten," luidt het verder in het statement.

"Alpine en Fernando willen iedereen bedanken voor de steun."

Meer F1-nieuws:

  • - Coronamaatregelen Groot-Brittannië hinderen F1-teams: nieuwe F1-bolides niet op tijd klaar?
  • - Overzicht: Wat verdienen F1-piloten?
  • - MotoGP-legende Valentino Rossi onthult waarom hij niet naar de F1 overstapte
  • - F1-steward doet boekje open over bezoek van Lewis Hamilton aan de stewards in Monza
  • - Mick Schumacher is gewaarschuwd: “Geen brokstukken!”
  • Corrigeer