Stiefvader crasht tijdens achtervolging: twee kinderen van 4 en 8 jaar sterven

Stiefvader crasht tijdens achtervolging: twee kinderen van 4 en 8 jaar sterven

Foto: Sudpresse

Bij een geval van verkeersagressie zijn zaterdag in Moeskroen, in de provincie Henegouwen, twee kinderen van 4 en 8 jaar om het leven gekomen. Na een kleine aanrijding kwam het tot een ruzie tussen hun stiefvader en de chauffeur van een wagen met Franse nummerplaat. Nadien kwam het tot een achtervolging waarbij de wagen waarin de kinderen zaten, tegen een verlichtingspaal knalde. De chauffeur van de andere wagen nam de vlucht.

De jonge slachtoffers zaten achteraan in de Opel Astra en waren op slag dood, hun stiefpapa die aan het stuur zat, raakte zwaargewond en moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Hij is niet meer in levensgevaar.

Aanvankelijk was er sprake van een straatrace. Maar nu blijkt het om een achtervolging te gaan, zo heeft het parket van Bergen bevestigd.

De hulpdiensten kregen zaterdag rond 14.10 uur een oproep dat er op de RN 58 Moeskroen-Dottenijs een verkeersongeval met één auto had plaatsgevonden. Een Opel Astra reed er aan hoge snelheid op een verlichtingspaal.

Op basis van enkele getuigenissen zegt Julie Baiwy, procureur bij het parket van Bergen, nu: “Er was een eerste ongeval waarbij de twee chauffeurs betrokken waren. Daarop ontstond een woordenwisseling. De discussie op een grote parking in Dottenijs, een deelgemeente van Moeskroen, ontaardde in een vechtpartij waarop één van de chauffeurs de vlucht nam. Daarop zette de andere bestuurder de achtervolging in. Op de RN58 Dottenijs-Moeskroen wilde de bestuurder van de Opel, met daarin de twee kinderen op de achterbank, de Volkswagen Polo inhalen. De chauffeur van de Polo gaf daarop een ruk aan het stuur, waardoor het andere voertuig moest uitwijken en aan hoge snelheid tegen een verlichtingspaal reed.”

De chauffeur van de Polo is op de vlucht geslagen en wordt nog altijd gezocht, aan beide kanten van de grens.” Volgens getuigen ging het om een wagen met een Frans kenteken.

Het parket heeft een onderzoek geopend naar opzettelijke belemmering van het verkeer en doodslag.

.

Corrigeer

MEER NIEUWS