Zestiger zet cannabisplantage om dure operatie bij hond te kunnen betalen

Zestiger zet cannabisplantage om dure operatie bij hond te kunnen betalen

De rechtbank in Turnhout behandelde maandag een zaak van een cannabisplantage in een woning in Weelde. Foto: Bart Van den Langenbergh

Ravels / Weelde -

Een 63-jarige man uit Weelde (Ravels) vond er niet beter op om in zijn woning een cannabisplantage te installeren om een dure operatie van zijn zieke hond te bekostigen. Hij riskeert samen met zijn partner en twee andere medebeklaagden een veroordeling door de rechtbank.

De speurders vonden op 29 januari 2020 in een woning in de Elzenstraat in Weelde een plantage met 266 jonge cannabisplanten. Bewoner Peter H. (63) en zijn partner Martinus M. (53) waren in de woning aanwezig en verschenen maandag voor de correctionele rechtbank in Turnhout. Samen met Brandon S. en Roy V.D.W. riskeren ze een veroordeling voor de teelt van cannabis en het illegaal aftappen van elektriciteit.

“H. beweerde uit financiële noodzaak de plantage te hebben opgestart. Zijn partner was op de hoogte en werd voor voldongen feiten gesteld. Als hij niet zou meewerken, zou de relatie afspringen”, schetste openbare aanklager Peter Van der Flaas. “De twee anderen hebben meegeholpen met het verzorgen van de plantage.”

Geen oogst

De advocate van Peter H. vroeg om haar cliënt een probatiestraf op te leggen. “De man had drie honden, waarvan eentje ernstig ziek was. Om de hond te opereren, moest hij 6.000 euro op tafel leggen”, pleitte meester Cheyenne Vervaet. “Louter uit financiële problemen is hij gestart met de teelt van cannabis. Maar hij heeft niets kunnen oogsten.”

De verdediging van zijn partner beweerde dat de man niet rechtstreeks heeft geholpen aan het opzetten van de plantage. Elektriciteitsmaatschappij Iveka stelde zich burgerlijke partij en vroeg 7.218 euro voor de diefstal van stroom. De rechter velt een vonnis op 15 maart.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio