Coronacommissaris Pedro Facon weer op post na maand ziekte

Coronacommissaris Pedro Facon weer op post na maand ziekte

Foto: BART DEWAELE

Pedro Facon is terug op post als coronacommissaris. Een dikke maand geleden was Facon ziek uitgevallen, naar verluidt omdat de langdurende coronacrisis op hem woog. Hij stond al van in het begin mee in de frontlinie. Eerst coördineerde hij als directeur-generaal binnen de FOD Volksgezondheid het coronabeleid in de Belgische ziekenhuizen. Daarna werd hij door de regering-De Croo aangesteld als ’s lands eerste coronacommissaris.

Facon had het echter heel moeilijk om zich in te werken in die nieuwe rol. “Zwaarder dan dit wordt het niet”, zei hij in november nog in deze krant. “Het commissariaat heeft een vliegende start moeten nemen, maar een aantal randvoorwaarden om onze rol degelijk te kunnen spelen, zijn nog niet vervuld. Ik heb er alleszins nog geen plezier aan beleefd.”

Facons taken werden in zijn afwezigheid overgenomen door zijn adjunct en zijn kabinetschef, maar die hadden het tijdens de vergaderingen van het Overlegcomité niet altijd even makkelijk om een vuist te maken. Facon neemt nu zijn rol terug op en zal het coronabeleid in België mee coördineren.

Corrigeer

MEER NIEUWS