‘Big brother’ verrast alweer: geen twee, maar drie genomineerden voor exit

‘Big brother’ verrast alweer: geen twee, maar drie genomineerden voor exit

De plotwendingen dikken aardig aan in Big brother. Opnieuw buigen de spelmakers hun eigen regels om nadat liefst vier kandidaten in aanmerking kwamen voor een ticket naar huis. Uiteindelijk moet de kijker straks kiezen tussen twee Nederlandse kemphanen en een Vlaamse favoriet.

Dat de flamboyante Jerrel deze week op een nominatie mocht rekenen, leek niet meer dan logisch. De Amsterdammer maakte zich onmogelijk bij de helft van de Big brother-bewoners door asociaal gedrag en beledigingen. Daarbij kwam het al twee keer tot een confrontatie met zijn landgenoot Michel. Aan de oppervlakte werden de plooien weer gladgestreken, maar het huis bleef verdeeld in twee kampen: team Jerrel en team Michel.

LEES OOK. Na de spanning in ‘Big brother’: Jerrel en Michel leggen het bij

Bij het nomineren kreeg Michel de meeste stemmen achter zijn naam. Hij zit dus rechtstreeks op de wip voor eliminatie. Voor de tweede nominatie ging het tussen drie kandidaten: verrassend genoeg kregen oer-Vlaming Nick en de Nederlandse Jill – nochtans twee favorieten – even veel stemmen als Jerrel. Als huismeester mocht Zoey één iemand veiligstellen. Eerst koos ze voor Jerrel, maar vroeg dan toch bedenktijd. Na beraad gaf Zoey de vrijstelling dan toch aan Jill.

Lastige keuze voor kijkers

Michel, Jerrel en Nick zijn dus genomineerd. De kijker beslist donderdagavond tijdens de liveuitzending op Play4 wie moet vertrekken. Dat het spannend wordt, staat vast: in Big brother stemt het publiek niet op wie moet vertrekken, maar op wie mag blijven. Fans van Jerrel hoeven dus niet te kiezen. Aanhangers van het andere kamp moeten een keuze maken tussen Nick en Michel.

‘Big brother’ verrast alweer: geen twee, maar drie genomineerden voor exit
Foto: rr

LEES OOK. Onze man keek van ’s ochtends tot ’s nachts naar de livestream van ‘Big brother’: “Na een uur of acht bid je dat de stroom uitvalt” (+)

Corrigeer

MEER NIEUWS

Over Big brother

Big brother is een realityprogramma dat wordt uitgezonden op Play4 (het vroegere Vier). Vanaf maandag 4 januari gaan vier Vlamingen en vier Nederlanders het experiment aan. Wat gebeurt er als wildvreemde mensen, 100 dagen lang, zonder filters en social media, met elkaar samenleven en ondertussen 24/7 bekeken en beoordeeld worden door de kijker? Je kan Big brother live bekijken via de livestream op GoPlay.