Twee vrouwen verkleden zich als bejaarden om vaccin te krijgen

“Ik weet echt niet hoe ze er de eerste keer mee zijn weggekomen”, zegt dokter Raul Pino Video: KameraOne

Twee vrouwen uit de Amerikaanse staat Florida, van 34 en 44 jaar, hebben zich verkleed als bejaarden om zo een coronavaccin te krijgen. De eerste keer slaagden ze nog in hun opzet, maar toen ze langsgingen voor hun tweede spuitje,vielen ze door de mand. “Ik weet echt niet hoe ze er de eerste keer mee zijn weggekomen”, aldus een lokale gezondheidsfunctionaris.

Momenteel worden in Florida vaccins toegediend aan mensen ouder dan 65, aan zorgmedewerkers en aan mensen die in een zorginstelling wonen. Dertigers en veertigers moeten vooralsnog dus nog even wachten.

Maar het geduld van twee vrouwen was duidelijk op. Ze besloten zich te verkleden als bejaarden in de hoop zo sneller beschermd te zijn tegen het coronavirus. Vermomd met een muts, handschoenen en een bril meldden ze zich onlangs aan bij een vaccinatiecentrum in Orange County.

Met succes, want beide vrouwen kregen een eerste dosis van het vaccin toegediend. Toen ze enkele weken later - met dezelfde vermomming - terugkeerden voor een tweede prik, vielen ze echter door de mand. Toen ze zich moesten legitimeren werd duidelijk dat ze gelogen hadden over hun leeftijd.

“Ik weet echt niet hoe ze er de eerste keer mee zijn weggekomen”, aldus de lokale gezondheidsfunctionaris Raul Pino. “Maar mensen die liegen over hun identiteit om een inenting te krijgen, het gebeurt waarschijnlijk meer dan we vermoeden. Het vaccin is momenteel het meest gewilde product dat er te verkrijgen is.”

De vrouwen kwamen er van af met een waarschuwing, de beveiliging van het vaccinatiecentrum werd intussen opgedreven.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN