Koninklijke familie Dubai reageert op vragen rond ‘gegijzelde’ prinses Latifa: “Prinses wordt goed verzorgd”

 ©  AP

Bron: BELGA, bbc

De Verenigde Naties hebben de Verenigde Arabische Emiraten gevraagd om bewijs dat prinses Latifa al-Maktoum (35) nog leeft. Dat meldt Sky News. Dinsdag lekten er videobeelden uit waarin de prinses zegt te zijn gegijzeld door haar vader, de emir van Dubai. De koninklijke familie reageert nu ook voor het eerst. “De prinses wordt goed verzorgd.”

Op dinsdag werden er van Latifah verschillende onrustwekkende video’s verspreid. De Verenigde Naties vragen vrijdag dan ook dat de Verenigde Arabische Emiraten bewijs leveren dat Latifa nog leeft. De koninklijke familie die de druk voelt toenemen reageert nu ook voor het eerst op de heisa. “Ze wordt steeds beter. We zijn echt hoopvol dat ze binnenkort weer in het publiek kan verschijnen”, zegt de familie in een statement. “We zijn ook heel dankbaar dat zoveel mensen bezorgd zijn om haar gezondheid. Alhoewel er geen redenen toe zijn. Ze wordt goed verzorgd en goed omringd door haar familie en medisch personeel.”

Het statement staat in sterk contrast met wat Latifa zelf vertelt in de video’s. In de video’s vertelt de prinses dat ze wordt vastgehouden en vreest voor haar leven. De prinses probeerde haar thuisland in 2018 per boot te ontvluchten. Elitetroepen zouden haar toen hebben gedrogeerd en teruggehaald. In een video vertelt ze dat de autoriteiten haar daarna opsloten in een villa waar ze onder politiebewaking staat.

Lees verder onder de video.

Latifa zou de filmpjes stiekem met een telefoon hebben gemaakt voor haar vrienden. De prinses stopte na enige tijd met het sturen van filmpjes. Haar vrienden vroegen eerder deze week al om aandacht voor de zaak bij de VN.

De vader van de prinses, sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum, behoort tot de rijkste vorsten ter wereld. De prinses had voor haar vluchtpoging in 2018 ook al een videoboodschap opgenomen. Die verscheen later op YouTube. “Als je deze video ziet, is dat niet goed. Dan ben ik dood of zit ik in een hele, hele, hele slechte situatie”, waarschuwde ze toen.

LEES OOK. Gevangen prinses Latifah filmde haar noodkreten in de badkamer. De sjeik kende geen genade, ook niet voor zijn dochters

sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum ©  REUTERS

(nba)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Dubai

Video

Keuze van de redactie