IOC-voorzitter Thomas Bach dankt G7 voor steun aan organisatie Olympische Spelen

IOC-voorzitter Thomas Bach dankt G7 voor steun aan organisatie Olympische Spelen

Foto: AFP

IOC-voorzitter Thomas Bach heeft vrijdag de landen van de G7 bedankt voor hun steun aan Japan, dat deze zomer de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen in Tokio organiseert. “Bij het Internationaal Olympisch Comité zijn we erg dankbaar voor dit sterk signaal van vertrouwen”, vertelde Bach. “Het moedigt ons aan om ons samen met Japan en het organisatiecomité te blijven inzetten voor Spelen die voor alle deelnemers veilig zijn.”

Duitsland, Canada, Frankrijk, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten gaven vrijdag na hun online-bijeenkomst over de bestrijding van COVID-19 een gezamenlijke verklaring. De staatshoofden en regeringsleiders sloten de verklaring af met: “We steunen de Japanse toezegging om deze zomer op een veilige manier de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio 2020 te organiseren, dat als een symbool van wereldwijde eenheid tegen COVID-19.”

De landen die in de G20 zijn gegroepeerd, hadden in november al hun steun uitgesproken voor de Spelen in Tokio en de Winterspelen van 2022 in Peking. De Olympische Spelen in Tokio werden al in maart wegens de pandemie een jaar uitgesteld. Ze zullen nu plaatsvinden van 23 juli tot 8 augustus 2021. De Paralympische Spelen volgen van 24 augustus tot 5 september.

Corrigeer