Lieven Annemans zorgt opnieuw voor ophef met filmpje over vaccins: “Wat kon hij nog meer doen om zijn geloofwaardigheid onderuit te halen?”

Video: Het Nieuwsblad

Professor Lieven Annemans (UGent) heeft op sociale media opnieuw heel wat kritiek geoogst nadat hij filmpjes postte die de vaccins tegen het coronavirus in twijfel trekken.

De professor werd afgelopen zomer opgenomen in de expertengroep die ons uit de coronacrisis moest leiden, maar werd daar na onenigheid ook weer uitgezet. Annemans had toen een uitgesproken andere kijk op het virus en trok het nut van maatregelen in twijfel.

Dat lijkt hij nu opnieuw te doen door het delen van enkele opvallende filmpjes op zijn sociale media. Zo postte hij een filmpje van Pierre Capel, een man die optrad in een rechtszaak van het Nederlandse viruswaanzin en onder meer zegt dat de natuurlijke afweer voor de meeste mensen volstaat tegen het coronavirus. Ook raadt hij een behandeling aan met hydroxyclorochine, een middel dat de Amerikaanse FDA uitdrukkelijk afraadt.

Op sociale media krijgt Annemans veel kritiek op het filmpje. “Wat kon Lieven Annemans nog méér doen om zijn wetenschappelijke geloofwaardigheid onderuit te halen?”, zegt wetenschapsfilosoof Maarten Boudry. Aan De Morgen liet Annemans weten niet beschikbaar te zijn voor commentaar.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN