Geen gefladder of gewapper meer voor Rani Rosius (ook met dank aan de manager van Wout van Aert)

Geen gefladder of gewapper meer voor Rani Rosius (ook met dank aan de manager van Wout van Aert)

Rosius, met haar borstnummer op haar shirt gedrukt in plaats van een vaak te groot en minder aerodynamisch borstnummer op haar shirt te moeten spelden. Foto: BELGA

Het viel misschien niet zo op op het eerste gezicht, maar het was een verandering van formaat voor de sprintster Rani Rosius op het BK indoor. Kent u ze, de borstnummers die traditioneel op een shirt worden gespeld of worden gekleefd? Die kunnen soms behoorlijk groot uitvallen, en soms zelfs wapperen.

De sprintster Rani Rosius sprintte gisteren zonder borstnummer. Het is te zeggen: haar borstnummer werd vooraf geprint op haar clubshirt. Met dank aan Bioracer, dat onder meer pakken ontwerpt voor talloze wielerploegen, triatleten en heel veel schoon sportvolk. “Rani’s papa en Danny Segers, de CEO van Bioracer, kennen elkaar goed”, zegt Jef Van den Bosch. Van den Bosch is niet enkel manager van Wout van Aert maar ook van Rosius. “Bioracer zorgt trouwens al enige tijd voor ondersteuning. We vroegen ons af of Rani niet zo’n voorgedrukt shirt mocht lopen op een officiële wedstrijd. Zo is het tenminste gedaan met dat gefladder en gewapper. Alle beetjes helpen.” Rani Rosius: “De federatie had er geen problemen mee.” Rosius werd Belgisch indoorkampioene.

Van den Bosch probeert intussen de entourage van Rosius meer financiële armslag te geven door op zoek te gaan naar nieuwe sponsors. “Heylen Vastgoed, onze vaste partner voor de Heistse Pijl, is intussen ook mee aan boord gekomen.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.