Puin regent neer in wijk nadat motor van vliegtuig in de lucht ontploft: “Een wonder dat er geen doden vielen”

© Reuters

Bron: Telegraaf, Reuters

In de Amerikaanse plaats Broomfield zijn brokstukken uit de lucht gevallen, afkomstig van een vliegtuig. Er werd op verschillende plaatsen in de stad puin gevonden. Het vliegtuig kreeg problemen aan een van de motoren tijdens de vlucht, wat een explosie veroorzaakt zou hebben. Het toestel kon veilig terugkeren naar de luchthaven van Denver om een noodlanding uit te voeren. “Het is een wonder dat er geen doden vielen”, aldus de lokale politie.

Volgens de hulpdiensten van de plaats in de staat Colorado zijn er nog geen meldingen binnengekomen over gewonden. En als je de grootte van de onderdelen ziet, mag dat een klein wonder heten. Ook de politie beaamt dat en is verbaasd dat niemand gewond raakte en er geen doden vielen.

Zaterdag kreeg de politie meldingen uit verschillende wijken van de stad van mensen die stukken van een vliegtuig hadden gevonden. Het grote ronde brokstuk dat bij iemand in de tuin plofte, lijkt afkomstig van de vliegtuigmotor. Volgens de plaatselijke politie had het vliegtuig motorproblemen. Andere delen belandden op een sportveld.

 

 ©  EPA-EFE

Het toestel, een Boeing 777-200 met aan boord 231 passagiers en tien bemanningsleden, is volgens de politie veilig geland op Denver International Airport. Volgens CNN gaat het om een toestel van United Airlines dat op weg was naar Honolulu vanuit Denver. Het toestel moest volgens de Amerikaanse nieuwszender terugkeren naar Denver International Airport vanwege motorproblemen.

Twee passagiers verklaarden dat ze de hitte van de motor konden voelen in het vliegtuig na de ontploffing. “De vlucht startte zonder problemen en plots was er een grote knal, je kon het voelen”, aldus Brenda Dohn. “Ik zag plots rook uit de vleugel komen en wist dat er iets aan de hand was.” Dohn zag puin vliegen en wilde naar eigen zeggen niet weten hoe erg het was. “Ik hoopte gewoon dat we nog veilig zouden kunnen landen.”

Een getuige die het toestel zag, verklaarde dat het overvloog met een brandende motor. Een andere getuige sprak over een explosie in de lucht. Volgens de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA is de rechtermotor van het vliegtuig kort na het opstijgen vanuit Denver uitgevallen. Het incident wordt onderzocht.

LEES OOK. Explosie in vliegtuigmotor, onderdelen belanden op auto’s in Nederlandse Meerssen

Aangeboden door onze partners

Meer video

Hoofdpunten

Keuze van de redactie