Celebs

Makers broeden op vervolg spraakmakende documentaire Britney Spears: “Nieuwe informatie gekregen”

Makers broeden op vervolg spraakmakende documentaire Britney Spears: “Nieuwe informatie gekregen”

De makers van Framing Britney Spears overwegen een vervolg op de veelbesproken documentaire. “Ik denk dat we dat heel leuk zouden vinden”, aldus The New York Times-journaliste Liz Day. “Er is heel veel dat we niet hebben gebruikt of hebben laten liggen omdat we tijd tekort kwamen. Nadat de documentaire werd uitgezonden kregen we veel nieuwe, interessante informatie die zeker de moeite waard is om te onderzoeken.”

In Framing Britney Spears zie je hoe de media met de zangeres omging in haar jongere jaren. De film gaat ook over de zenuwinzinking van Spears in 2007, waardoor ze in 2008 onder volledige curatele van haar vader Jamie kwam te staan. Die beslist sindsdien over haar financiële en persoonlijke zaken, iets waar de zangeres graag vanaf wil.

Volgens Day heeft de documentaire ervoor gezorgd dat veel meer betrokkenen nu toch willen spreken. “We hebben hun vertrouwen gewonnen”, aldus de filmmaakster. “Mensen hadden weinig vertrouwen in de pers omdat ze zich in het verleden gebruikt voelden. De tactvolle manier waarop we deze documentaire hebben gemaakt en het respect dat we voor alle partijen hebben getoond, helpt ons nu.”

LEES OOK. Hoe een documentaire over Britney Spears een schokgolf veroorzaakt: “We zouden ons moeten schamen”

Corrigeer

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees