Honderden kraanvogels zorgen voor spektakel boven Kempen

Video: Danny Vermeijen

Geel -

Heel wat Kempenaars waren dit weekend getuigen van een indrukwekkend natuurspektakel, toen grote groepen kraanvogels boven de regio voorbij trokken. In Geel maakte Danny Vermeijen deze beelden, toen verschillende groepen samen kwamen en even de draaikolken van de stijgende thermiek opzochten.

“Ik zag hoe een groepje van een twintigtal kraanvogels boven ons huis de thermiek op zocht en hoe er alsmaar meer groepjes aansloten. Ze kwamen echt van overal. Toen ze na enkele minuten ronddraaien met zowat tweehonderd waren, besloten ze dat de groep groot genoeg was om door te vliegen. Dat gebeurde in een grote V-formatie. Het was zonder twijfel een van de tofste natuurervaringen die ik in Geel al mocht beleven”, zegt Danny Vermeijen.

Hij postte zijn beelden op de Facebookpagina Geel Wonderlijk Wild, die in de coronaperiode ontstond en waar mensen natuurbeelden van op hun wandelingen posten. Het filmpje lokte heel wat blije reacties uit, maar verschillende mensen zeiden dat ze kraanvogels zelf ook hadden zien overtrekken, onder meer in Geel, Retie en Diest. “Ik ben vooral verheugd dat mijn beelden voor zoveel blijdschap zorgen, mensen lijken corona toch heel even te vergeten”, zegt Vermeijen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio