Nog nieuwkomer bij de Belgian Tornados voor EK indoor: de jeugd krijgt kans

Nog nieuwkomer bij de Belgian Tornados voor EK indoor: de jeugd krijgt kans

Alexander Doom (l.) en Christian Iguacel (midden) krijgen hun kans bij de Tornados voor het EK. Foto: BELGA

De vijf Belgian Tornados die naar het EK zaalatletiek in Torun trekken en medaillekansen hebben, zijn nog niet officieel, maar coach Jacques Borlée heeft de selectie al op papier. Kevin en Jonathan Borlée, die dit seizoen nog niet liepen, zijn sowieso incontournable. Daarnaast krijgt de kersverse Belgische kampioen en snelste van dit indoorseizoen, Alexander Doom (23), een kans. Net als de jongeling Christian Iguacel (24), die afgelopen weekend tweede eindigde.

Het leek ernaar uit te zien dat Iguacel uit de boot zou vallen, maar hij is dus wel opgevist. Haakte immers af: Julien Watrin, de voorbije jaren een vaste waarde in de ploeg outdoor maar dit seizoen nog niet gelopen.

Dylan Borlée, die ontgoochelde maar nog ritme zoekt op de meeting van Madrid woensdag, zit ook in de ploeg. Anders gezegd: zo kan de jeugd aanspraak maken om zich bij de Tornados in te werken. Jonathan Sacoor is niet inzetbaar, want hij moet met zijn universiteitsploeg in Amerika aan de slag.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.