Hoogseizoen komt eraan, maar boeren vrezen delicatesse niet verkocht te krijgen. En dat voor intensief ‘beestenwerk’

Restaurants nemen maar een beperkte afzet, dus verkoopt Paul ze rechtstreeks aan de klant

Hoogseizoen komt eraan, maar boeren vrezen delicatesse niet verkocht te krijgen. En dat voor intensief ‘beestenwerk’

Hopboer Paul Temmerman (links) vindt in chef-kok Koen De Wilde een vaste afnemer van zijn hopscheuten. Foto: mvl

Asse / Affligem / Opwijk / Merchtem / Buggenhout -

Hopscheuten prijken tussen midden februari en eind april normaal op de menukaart van veel klasserestaurants. Alleen zijn die nu gesloten en werken ze met een beperkte takeaway. De nog resterende hopboeren dreigen dus met heel wat hopscheuten te blijven zitten dit jaar.

Vier hectare goed voor zeshonderd kilo hopscheuten, zoveel heeft hopboer Paul Temmerman (74) uit Opdorp (Buggenhout) nog staan van de delicatesse. Paul was wiskundeleerkracht in het Ascanusinstituut en ...

Meest gelezen uit de buurt