Mathieu van der Poel op weg naar deelname Omloop Het Nieuwsblad, hij is intussen al terug in Nederland

 

 ©  AP

Alpecin-Fenix, de ploeg van Mathieu van der Poel, moest maandagochtend de UAE Tour verlaten nadat een personeelslid een positieve coronatest had afgelegd. Roy Jans, Louis Vervaeke, Jasper Philipsen, Kristian Sbaragli en Mathieu van der Poel legden net als drie stafleden een nieuwe negatieve test af en kwamen niet in contact met het besmette personeelslid. Zij mogen dus naar huis en zijn vanochtend geland in Nederland. Van der Poel lijkt dus op weg naar een deelname aan de Omloop Het Nieuwsblad.

vva

Maandagochtend legden de bovengenoemde renners een bijkomende sneltest af op de luchthaven. Die bleek negatief en dus mogen ze naar huis. Het vliegtuig dat hen vanuit het naburige Dubai naar Amsterdam bracht, is intussen geland op de luchthaven van Schiphol. Alle andere renners en stafleden van de ploeg blijven in quarantaine in het hotel waar Alpecin-Fenix verblijft tijdens de UAE Tour. Hoelang zal afhangen van de plaatselijke autoriteiten. Tussen de personen die in quarantaine moeten, zitten renners die negatief testten, maar beschouwd worden als een hoogrisico contact. Onze landgenoten Jonas Rickaert en Gianni Vermeersch zitten om die reden vast in de Verenigde Arabische Emiraten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Mathieu van der Poel

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie