Mathieu van der Poel op weg naar deelname Omloop Het Nieuwsblad, hij is intussen al terug in Nederland

Mathieu van der Poel op weg naar deelname Omloop Het Nieuwsblad, hij is intussen al terug in Nederland

Foto: AP

Alpecin-Fenix, de ploeg van Mathieu van der Poel, moest maandagochtend de UAE Tour verlaten nadat een personeelslid een positieve coronatest had afgelegd. Roy Jans, Louis Vervaeke, Jasper Philipsen, Kristian Sbaragli en Mathieu van der Poel legden net als drie stafleden een nieuwe negatieve test af en kwamen niet in contact met het besmette personeelslid. Zij mogen dus naar huis en zijn vanochtend geland in Nederland. Van der Poel lijkt dus op weg naar een deelname aan de Omloop Het Nieuwsblad.

Maandagochtend legden de bovengenoemde renners een bijkomende sneltest af op de luchthaven. Die bleek negatief en dus mogen ze naar huis. Het vliegtuig dat hen vanuit het naburige Dubai naar Amsterdam bracht, is intussen geland op de luchthaven van Schiphol. Alle andere renners en stafleden van de ploeg blijven in quarantaine in het hotel waar Alpecin-Fenix verblijft tijdens de UAE Tour. Hoelang zal afhangen van de plaatselijke autoriteiten. Tussen de personen die in quarantaine moeten, zitten renners die negatief testten, maar beschouwd worden als een hoogrisico contact. Onze landgenoten Jonas Rickaert en Gianni Vermeersch zitten om die reden vast in de Verenigde Arabische Emiraten.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.