Bitcoin-koers gaat fors de dieperik in

Bitcoin-koers gaat fors de dieperik in

Foto: REUTERS

De waarde van de bitcoin is dinsdag verder gedaald. Dat komt door zorgen bij beleggers dat de koers van de digitale munt mogelijk te hard is opgelopen. Ook verzilveren beleggers hun winsten. De bitcoin zakte met 10 procent tot onder de 50.000 dollar.

Het gaat om de grootste daling voor ‘s werelds bekendste cryptomunt in een maand tijd. Zondag tikte de bitcoin nog een recordniveau van meer dan 57.000 dollar aan, maar sindsdien is een daling ingezet. Dat komt mogelijk ook door een tweet van Tesla-topman Elon Musk op zondag, waarin hij schreef dat de koersen van de bitcoin en ethereum, een andere cryptomunt, “hoog lijken”. De koers van ethereum is ook fors gedaald.

LEES OOK. Elon Musk verliest 15 miljard dollar na Bitcointweet

De medeoprichter van Microsoft, Bill Gates, zei recentelijk nog dat moet worden uitgekeken dat mensen bij digitale munten niet in een soort manie belanden en dat voorzichtigheid is geboden met investeringen in digitale valuta. De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen zei op haar beurt dat de bitcoin een zeer inefficiënte manier is om transacties af te handelen en een zeer speculatieve belegging is.

Ook de Belgische financiële toezichthouders FSMA en Nationale Bank waarschuwden al herhaaldelijk voor cryptomunten, die niet gereguleerd zijn. Wie virtuele munten wil gebruiken, moet zich bewust zijn van de risico’s, luidt het. Bovendien wordt ook wel eens fraude gepleegd met cryptomunten.

Corrigeer

MEER NIEUWS