Duizendste COVID-19-patiënt in UZ Gent: “Hoopten dit punt nooit te bereiken”

Duizendste COVID-19-patiënt in UZ Gent: “Hoopten dit punt nooit te bereiken”

Coronapatiënt in het UZ Gent Foto: fvv

Gent -

Het UZ Gent heeft dinsdagochtend de duizendste COVID-19-patiënt opgenomen. De voorbije dagen zag het ziekenhuis opnieuw een lichte stijging van het aantal patiënten met corona. Op dit moment liggen er 34 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 21 op intensieve zorgen.

“We hebben na bijna een jaar de 1.000ste patiënt met COVID-19 opgenomen in ons ziekenhuis”, zegt Karlien Wouters van het UZ Gent. “We hoopten dit punt nooit te bereiken, maar we zien ook nu, na de piek van de tweede golf, nog dagelijks nieuwe patiënten toestromen. Dit ligt in lijn met de nationale cijfers.”

Meer dan 700 van de 1.000 COVID-patiënten in het UZ Gent werd opgenomen tijdens de tweede golf, sinds september 2020. De voorbije dagen was er een lichte stijging van het aantal opnames. “Momenteel zijn er 34 patiënten opgenomen met COVID-19, waarvan 21 op intensieve zorg”, zegt Wouters. “We blijven ons ervan bewust dat we het aantal opnames constant moeten monitoren om meer of minder plaats te creëren. Als het nodig is, zullen we opnieuw extra afdelingen openen.”

Andere behandelingen gaan door

Voorlopig gaan alle behandelingen in het UZ Gent gewoon door. “Alles verloopt normaal, we moeten enkel de capaciteit van intensieve zorgen in de gaten houden”, zegt Wouters. “Sommige patiënten moeten na een operatie even op intensieve zorgen blijven, dus daar wordt wel gekeken of er voldoende bedden zijn.”

Coronapatiënten moeten nadien vaak nog lang revalideren. Momenteel zijn er 17 patiënten die revalideren in het UZ Gent. Sinds maart 2020 werden 186 patiënten van andere ziekenhuizen overgebracht naar het UZ Gent. Alles samen overleden 119 patiënten aan COVID-19 in het UZ Gent.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio