ASZ Aalst neemt geen patiënten meer op na coronabesmettingen bij patiënten en personeel

ASZ Aalst neemt geen patiënten meer op na coronabesmettingen bij patiënten en personeel

Foto: BELGA

Aalst -

Het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ) aan de Merestraat in Aalst voert een algemene opnamestop in wegens “verschillende clusterbesmettingen van Covid-19”, zowel bij patiënten als bij personeelsleden van meerdere verpleegafdelingen. Enkel dringende zorg en oncologische behandelingen kunnen nog.

Het ziekenhuis neemt de zware maatregel “om de veiligheid van de patiënten en de medewerkers veilig te stellen”. De opnamestop geldt voor alle uitstelbare zorg op campus Aalst. De spoedafdeling blijft open om dringende zorg te verlenen. “Bij opnamenood zal de patiënt getransfereerd worden naar campus Geraardsbergen”, zegt Dorien Buyst van het ASZ. “Dringende, medisch noodzakelijke en niet-uitstelbare zorg blijft wel gegarandeerd. De raadplegingen, onderzoeken en oncologische behandelingen op campus Aalst gaan wel gewoon door.”

Deze opnamestop geldt sinds maandagavond en zal zeker tien dagen duren, waarna een evaluatie volgt. Intussen vinden geregeld grondige screenings op nieuwe Covid-besmettingen plaats. Op de afdelingen waar besmettingen vastgesteld waren, was al eerder een tijdelijke opnamestop afgekondigd. Tot nu toe werd echter wel geprobeerd alle geplande zorg en zoveel mogelijke reguliere zorg te laten doorgaan. “Gezien de aanhoudende moeilijke situatie en mede door uitval van ons eigen personeel door ziekte en quarantainemaatregelen, is dat echter niet langer mogelijk voor de campus Aalst.”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN