Dit is de nieuwe Red Bull F1-bolide van Max Verstappen

Dit is de nieuwe Red Bull F1-bolide van Max Verstappen

Red Bull RB16B Foto: Red Bull Racing

Max Verstappen weet hoe zijn nieuwe Red Bull F1-bolide eruit ziet. Tijdens een online presentatie is het doek van de RB16B gehaald.

De wagen is zoals bij de overige teams een evolutie van de wagen van vorig jaar en moet Max Verstappen eindelijk in staat stellen om voor de wereldtitel te strijden.

Inderdaad, iets dat we elk jaar bij Red Bull te horen krijgen, al zullen ze ook bij Red Bull op dat vlak vooral hun pijlen richten op het F1-seizoen 2022 waarin ingrijpende reglementswijzigingen veel meer kansen bieden om de kloof met Mercedes te dichten.

Maar eerst is er dus nog 2021 waarin Red Bull voor het laatst officieel met Honda-motoren zal racen. De Japanners kondigden eerder reeds aan de Formule 1 eind 2021 vaarwel te zeggen. Het zorgde ervoor dat Red Bull op zoek moest naar ‘nieuwe’ motoren maar die vond het uiteindelijk gewoon bij hetzelfde Honda.

Eind dit jaar zal Red Bull immers de F1-motorafdeling van de Japanners overnemen. Die zal verder door het leven gaan als ‘Red Bull Powertrains Limited’. Om kosten besparen en een dure ontwikkelingsoorlog te vermijden slaagde Red Bull erin om een ’motorbevriezing’ te verkrijgen vanaf 2022.

Terug naar 2021, het jaar waarin de Red Bull RB16B Max Verstappen in staat moet stellen om de luis in de pels van Mercedes te zijn en waarvan men stiekem hoopt om tijdens het laatste jaar met ‘Honda-motoren’ voor de wereldtitel te strijden. Honda introduceert de voor 2022 geplande motor immers al dit jaar.

Het wordt echter ook uitkijken naar de interne strijd bij Red Bull want met Sergio Perez heeft Max Verstappen voor het eerst in jaren een zeer ervaren teamgenoot die met het mes tussen de tanden de strijd zal aangaan.

Het Mexicaanse temperament van Perez leidde de voorbije jaren al meermaals tot incidenten op en naast de baan. Benieuwd wat dat met Max Verstappen bij Red Bull zal geven ...

Meer F1-nieuws:

  • - Mercedes toont opvallende teaser van nieuwe F1-bolide
  • - Ferrari krijgt officieel een ‘Spaans biertje’ na komst Spaanse F1-piloot
  • - Romain Grosjean overleefde horrorcrash en mag binnenkort met Mercedes F1-bolide testen
  • - Fernando Alonso traint na fietsongeluk opnieuw als een ‘beest’ voor F1-comeback
  • - Indrukwekkende nieuwe animatie toont hoe Romain Grosjean aan de dood ontsnapte
  • Corrigeer

    Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.