Tiger Woods reed te snel op gevaarlijke weg en had ondanks zware breuken “veel geluk” bij ongeval, management reageert

Tiger Woods is bij bewustzijn en reageert normaal. Dat heeft het management van de golflegende bekendgemaakt nadat de Amerikaan het slachtoffer werd van een zwaar auto-ongeluk.

LEES OOK. Tiger Woods moet bevrijd worden door brandweer na zwaar auto-ongeval

Woods’ manager zei eerder al dat de golfer meerdere verwondingen aan zijn benen zou hebben opgelopen en een operatie onderging. De autoriteiten wilden bij de persconferentie in opdracht van het management van Woods geen verdere uitspraken doen over zijn toestand. Die kwam vandaag dan ook met een eigen statement.

“Tiger was betrokken bij een auto-ongeval in Californië. Hij onderging een lange operatie aan zijn rechteronderbeen en rechterenkel”, klinkt het. “Hij is momenteel wakker, reageert normaal en herstelt op zijn kamer. We willen de geweldige dokters van het Harbor UCLA Medical Center bedanken, evenals de politie en de brandweer. Jullie assistentie was fantastisch.”

“Te snel”

Woods reed wel “harder dan de normale snelheid” vlak voordat hij dinsdagochtend met zijn auto van de weg raakte, hebben de autoriteiten van het district Los Angeles gemeld op een persconferentie. Hij zou de rand van de weg hebben aangetikt en een boom hebben geraakt. Uiteindelijk ging hij met zijn bolide overkop.

De autoriteiten bevestigden dat Woods met zware verwondingen aan zijn benen werd aangetroffen door de hulpdiensten, er zou sprake zijn van een open scheenbeenbreuk. Hij zat bekneld en kon worden bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht. “Zijn toestand was ernstig, maar stabiel”. Volgens de politie was Woods bij bewustzijn en aanspreekbaar toen de hulpdiensten bij hem kwamen. Er zijn geen aanwijzingen dat Woods vlak voor het ongeluk onwel zou zijn geworden of onder invloed van alcohol drugs of medicijnen was. Volgens de agenten ter plaatse was hij “in zijn normale doen”.

Tiger Woods reed te snel op gevaarlijke weg en had ondanks zware breuken “veel geluk” bij ongeval, management reageert
Foto: AP

Nog volgens die agenten heeft Woods “veel geluk” gehad dat hij er levend uitkwam. De golfer is met zijn wagen verschillende keren overkop gegaan. “De aard van het voertuig waarin hij reed - een luxe SUV - en het feit dat hij zijn veiligheidsgordel omhad, hebben zijn leven gered.”

De plaats waar het ongeval gebeurde is ongevalsgevoelig: een bochtige weg aan de voet van een afdaling.

Medeleven

Topgolfer Justin Thomas en tal van prominenten leven mee met Tiger Woods.

“Mijn maag draait zich om. Het doet verschrikkelijk zeer dat een van mijn beste vrienden een ongeluk heeft gehad”, zei Thomas in Bradenton, waar hij zich voorbereidt op het WGC-Workday Championship. “Ik hoop zo dat hij in orde is. Ik maak me vooral zorgen om zijn kinderen. Ik weet zeker dat ze zich verschrikkelijk voelen”, zei Thomas. De 45-jarige Woods was in de kustplaats Ranchos Palos Verdes in Californië met zijn bolide over de kop geslagen. Hij moest door brandweerlieden uit zijn voertuig worden gehaald, waarna hij naar het ziekenhuis is gebracht. Volgens zijn zaakwaarnemer heeft Woods onder meer meerdere verwondingen aan zijn benen opgelopen en ondergaat hij een operatie.

Tiger Woods reed te snel op gevaarlijke weg en had ondanks zware breuken “veel geluk” bij ongeval, management reageert
Foto: REUTERS

Voormalig topgolfer Jack Nicklaus zei dat hij en zijn vrouw Barbara “enorm bezorgd” zijn over Woods. “We steunen hem uit de grond van ons hart en bidden voor hem. Doe met ons mee om hem een succesvolle operatie en een voorspoedig herstel te wensen”, zei Nicklaus, recordhouder met achttien majoroverwinningen.

De PGA Tour wacht op meer informatie. “Namens de PGA en onze spelers kunnen we alleen maar zeggen dat we voor Tiger bidden en dat hij al onze steun zal krijgen bij zijn herstel.”

Voormalig president en golffanaat Donald Trump wenste Woods sterkte: “Word snel beter, Tiger. Je bent een ware kampioen.”

Corrigeer