Belgische atletiekbond toont zich van soepelste kant en delibereert liefst 14 atleten voor EK indoor: “Moeilijke omstandigheden”

Belgische atletiekbond toont zich van soepelste kant en delibereert liefst 14 atleten voor EK indoor: “Moeilijke omstandigheden”

Eline Berings mag dan toch naar het EK. Foto: BELGA

Belgian Athletics heeft zich bijzonder soepel opgesteld in zijn selectie voor het EK indooratletiek in het Poolse Torun van 5 tot 7 maart. Er zijn liefst veertien atleten gedelibereerd. De ploeg bestaat zo uit 32 atleten, de grootste Belgische selectie ooit.

Het gaat om dertig individuele atleten en de Belgian Tornados, de Belgische aflossingsploeg bij de mannen op de 4x400m. Ter vergelijking: aan het vorige EK indoor van twee jaar geleden in Glasgow nam België na het forfait van Eline Berings deel met zeven individuele atleten en de twee aflossingsploegen voor de 4x400m, toen zowel bij de mannen als de vrouwen. Deze keer grepen de Belgian Cheetahs naast de kwalificatie voor het EK. Ook polsstokspringer Ben Broeders zal er niet bij zijn in Torun. Vanwege een hamstringsblessure trok hij onlangs een streep door zijn hele indoorseizoen, om geen risico’s te nemen met het oog op de Olympische Spelen. België verliest zo een belangrijke medaillekandidaat in Polen. Hoogspringster Claire Orcel is er eveneens niet bij in Torun. Zij wist zich niet te kwalificeren en werd ook niet gedelibereerd. In 2019 vertegenwoordigde Orcel ons land nog op het EK indoor en het WK in Doha.

“In deze moeilijke periode zijn er weinig kansen voor onze atleten”, legt Gery Follens, voorzitter van de Vlaamse Atletiekliga, de keuze uit. “Daarom zijn we gul geweest en hebben we een maximaal aantal atleten geselecteerd, vooral in functie van de Spelen.”

Belgische atletiekbond toont zich van soepelste kant en delibereert liefst 14 atleten voor EK indoor: “Moeilijke omstandigheden”
Fanny Smets. Foto: BELGA

De atleten die gedelibereerd zijn door de selectiecommissie zijn Eline Berings (60m horden), Camille Laus (400m), Hanne Maudens (400m), Mirte Fannes (800m), Vanessa Scaunet (800m), Lindsey De Grande (1.500m), Merel Maes (hoogspringen), Fanny Smets (polsstokspringen), Kobe Vleminckx (60m), Gaylord Kuba Di Vita (60m), Alexander Doom (400m), Christian Iguacel (400m), Dylan Borlée (400m) en Aurèle Vandeputte (800m). De selecties van Merel Maes en Fanny Smets moeten wel nog goedgekeurd worden door de Europese Atletiekfederatie.

Op de 4x400 meter is uiteindelijk niet voor Julien Watrin geopteerd, zoals Jacques Borlée afgelopen weekend suggereerde, maar voor de drie broers Kevin, Jonathan en Dylan Borlée samen met Alexander Doom en Christian Iguacel. Kevin en Jonathan Borlée lopen enkel de aflossing.

Zestien atleten waren al langer zeker van hun selectie: Rani Rosius (60m), Anne Zagré (60m horden), Michael Obasuyi (60m horden), Cynthia Bolingo (400m), Renée Eykens (800m), Eliott Crestan (800m), Elise Vanderelst (1.500m), Oussama Lonneux (1.500m), Stijn Baeten (1.500m), Michael Somers (1.500m), Robin Hendrix (3.000m), Isaac Kimeli (3.000m), John Heymans (3.000m), Thomas Carmoy (hoogspringen), Nafi Thiam (vijfkamp) en Noor Vidts (vijfkamp).

Corrigeer

MEER NIEUWS