Geen zeven jaar, wel zes maanden cel voor beruchtste tafelschuimster van het land: “Fantastische uitspraak”

Geen zeven jaar, wel zes maanden cel voor beruchtste tafelschuimster van het land: “Fantastische uitspraak”

Nadine W. in de rechtbank van Brugge. Foto: aft

Brugge / Oostende / Gent -

De beruchte tafelschuimster Nadine W. moet slechts zes maanden extra naar de cel voor 74 onbetaalde etentjes in het Brugse, Gent en aan de kust. Een groot verschil met de bijna zeven jaar die ze eerder had gekregen.

Het hof van beroep in Gent veroordeelde de vrouw begin vorig jaar al eens tot twaalf maanden cel voor zeventien feiten waarbij ze op restaurant ging, maar uiteindelijk de rekening niet betaalde. In totaal at ze voor 335 euro. Eind vorig jaar kwam daar nog eens twee maanden bij voor negentien onbetaalde restaurantbezoekjes, goed voor een totaal van 362 euro.

Nu bundelde het hof nog eens 74 zaken waarvoor ze een factuur van 1.670 euro onbetaald liet. Alle afzonderlijke straffen uit eerste aanleg samengeteld, kwam haar advocaat Peter Gonnissen aan zes jaar en 11 maanden cel en een boete van 22.400 euro. Als ze die niet betaalde, kwam daar nog eens een jaar en drie maanden bij. “Een veel te strenge straf”, vond Gonnissen. “Mochten alle zaken samen behandeld worden, zou ze nooit acht jaar cel gekregen hebben.”

Psychische problemen

Het hof volgde die redenering en besliste voor de meeste zaken geen bijkomende straf op te leggen bij de eerdere veroordeling tot twaalf maanden cel. Voor een aantal zaken deed het dat wel, maar die straf bleef beperkt tot zes maanden. Met de twee maanden cel die ze in december kreeg van het hof, komt de teller dus op twintig maanden te staan. “Een fantastische uitspraak”, reageert haar advocaat opgetogen.

De vrouw, beter bekend als ‘de schrik van de horeca’, kampt met psychische problemen. Ze zit sinds 18 juli 2019 in de gevangenis.

Corrigeer

MEER NIEUWS