Gemeente verkoopt pastorie in wijk Driehoek via Biddit

Gemeente verkoopt pastorie in wijk Driehoek via Biddit

De pastoriewoning in de wijk Driehoek. Foto: Jan Brys

Brasschaat -

De woning naast de Sint-Jozefkerk in de wijk Driehoek, die vroeger dienst deed als pastorie, wordt door het gemeentebestuur te koop aangeboden via Biddit. De inzetprijs bedraagt 386.000 euro.

Schepen van Patrimonium Goele Fonteyn (N-VA) verdedigt de verkoop van dit gebouw. “We hebben over andere invullingen nagedacht, maar de renovatiekosten liggen echt veel te hoog. Daarom hebben we besloten het pand te verkopen.” Het gebouw werd intussen al via andere kanalen te koop aangeboden, maar het geraakte niet verkocht.

Oppositiepartijen CD&V en Brasschaat 2012 vinden het een gemiste kans. Voor CD&V zou een kinderopvang er zeker op zijn plaats zijn. “Er is grote nood aan een kinderopvang in de wijk Driehoek, vooral in het centrum van de wijk. Dit gebouw zou daar prima voor in aanmerking komen. Zeker met die mooie grote tuin”, vindt raadslid Dirk de Kort.

Schepen van Sociale Zaken Karina Hans (N-VA).merkt op dat er aan die nood een antwoord is geboden. “Er is op de site van Openluchtopvoeding OLO een kinderopvang bijgekomen, zeer mooi gelegen in het groen. De wijk Driehoek is momenteel goed gedekt qua kinderopvang.”

Kasper Vanpoucke (Brasschaat 2012) hoopt dat als het pand niet verkocht geraakt via Biddit de gemeente toch nog eens goed nadenkt over de toekomst van dit gebouw. “Het gaat hier om strategisch patrimonium. Als we het verkopen, zijn we het kwijt. Daarom stel ik voor om het gebouw aslnog in gemeentehanden te behouden. Er zijn meerdere invullingen mogelijk.”

De verkoop via Biddit zal geschieden onder begeleiding van notaris De Decker uit Brasschaat.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio