Bingoal-Wallonie Bruxelles krijgt wildcard voor Parijs-Roubaix, Sport Vlaanderen-Baloise niet

Bingoal-Wallonie Bruxelles krijgt wildcard voor Parijs-Roubaix, Sport Vlaanderen-Baloise niet

Foto: Peter Malaise

Bingoal - Wallonie Bruxelles heeft een wildcard op zak voor Parijs-Roubaix. Organisator ASO maakte woensdag het deelnemersveld voor de Helleklassieker bekend.

Naast Bingoal krijgen nog drie (Franse) UCI ProTeams een uitnodiging: B&B Hotels p/b KTM, Delko en Total Direct Energie.

Deze vier ploegen vervoegen de 21 teams die automatisch startrecht hebben. Dat zijn de negentien UCI WorldTeams (met Deceuninck-Quick.Step, Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux en Lotto Soudal) en de top twee uit de UCI ProTeam 2020 (Alpecin-Fenix en Arkéa-Samsic). Sport Vlaanderen-Baloise grijpt dus naast een uitnodiging.

De 118ste editie van Parijs-Roubaix wordt op zondag 11 april afgewerkt. Vorig jaar ging de wedstrijd niet door vanwege de coronacrisis.

Vrouwenteam broers Roodhooft mag starten

De Hel van het Noorden krijgt dit jaar voor het eerst ook een editie voor vrouwen. Daar verschijnen 24 ploegen aan de start: de negen WorldTeams, zes continentale teams die sowieso startrecht hebben (waarbij Lotto Soudal Ladies) en negen ploegen die een wildcard ontvangen (o.a. het Belgische Ciclismo Mundial van de broers Roodhooft met onder meer Sanne Cant en Ceylin del Carmen Alvarado) en Doltcini - Van Eyck Sport - Proximus Continental Team). Ook de vrouwen koersen op 11 april.

Corrigeer